#Spania – Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane a permis peste 915.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani să efectueze aproximativ 2,6 milioane de călătorii în două luni, datorită reducerilor de până la 90% la biletele de autobuz și de tren pentru călătoria în această vară. . Concret, 58% din călătoriile efectuate în perioada 15 iunie – 15 august au fost efectuate pe calea ferată, iar restul pe rutier. De asemenea, 56% dintre călătorii singuri au acordat prioritate trenului să se deplaseze în Spania.

În acest moment, trebuie menționat că, în plus, au fost înregistrate 15.500 de abonamente Interrail pentru a călători în toată Europa, ceea ce înseamnă aproape atingerea celor 17.600 de abonamente care au fost vândute în Spania în 2022, atât prin intermediul Renfe, cât și prin site-ul Interrail.eu, fără distincție de vârstă.

Cele mai căutate destinații până în prezent în Spania sunt în Andaluzia, Valencia, Catalonia și Madrid, deoarece peste 60% dintre călătorii au originea și/sau se încheie în aceste comunități autonome. Mai exact, 27% din călătorii au fost efectuate între Madrid și Catalonia, Madrid și comunitatea Valenciană și între Madrid și Andaluzia. În acest sens, cele mai solicitate două rute sunt realizate între Madrid și Barcelona și Madrid și Valencia, urmate de rutele dintre Madrid și Alicante, Malaga, Sevilla, Granada. Călătoriile între Madrid și Bilbao și invers, sunt, de asemenea, printre cele mai solicitate 10 rute,

Andaluzia este regiune cu cele mai multe călătorii interne înregistrate, cu 7,5% din total, urmată de Galicia (4%) și Catalonia (3,1%).

Această primă evaluare a măsurii, în vigoare în perioada 15 iunie – 15 septembrie 2023, reflectă buna acceptare a acesteia în rândul tinerilor și contribuția la promovarea utilizării transportului public colectiv pentru a ne descoperi țara, într-un mod mai eficient și mai durabil.

Soldul a fost realizat cu datele biletelor utilizate pe care fiecare operator le-a transferat către Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei UrbanePrin urmare, ajustările în creștere pot fi înregistrate până la sfârșitul perioadei de aplicare a măsurii.

înregistrăriPentru a beneficia de măsura, tinerii din Spania sau dintr-o țară a Uniunii Europene cu reședința legală în Spania, născuți între 1993 și 2005, trebuie să se înregistreze pe formularul site-ul Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane să confirme că îndeplinesc cerințele cerute și, după caz, să obțină codul personal și netransferabil pe care trebuie să-l folosească pentru achiziționarea abonamentului Interrail și a biletelor de tren și autobuz cu reducere de pe site-urile operatorilor respectivi.

În acest sens, 1,7 milioane de tineri s-au înscris deja cu DNI sau NIE și au obținut codul de reducere de când s-a deschis perioada de înscriere pe 1 iunie.

Codul, care se trimite pe telefonul mobil sau prin email, este valabil pe toata perioada si toate mijloacele de transport incluse.

ReduceriBonusurile se aplică prețului biletelor simple sau dus-întors care au o dată de călătorie între 15 iunie și 15 septembrie 2023.

În acest fel, reducerile sunt următoarele:

Reducere de 90% la serviciile convenționale la distanță medie și la rețeaua cu lățime metrică.50% reducere la titlurile single Avant. Pentru servicii comerciale pe distanțe lungi sau de mare viteză de la toți operatorii feroviari: reducere de 50%, cu maximum 30 de euro pe bilet. Reducere de 90% pentru serviciile regulate de autobuz ale competiției de stat.Reducere de 50% la Interrail Global Flexible pentru 10 zile în 2 luni, atunci când este comercializat prin Renfe. Reducerea se aplică tarifelor oficiale Interrail, cu caracteristicile lor de preț în funcție de vârstă etc.Conditii si sanctiuniBiletele cu reducere sunt supuse unei serii de condiții pentru a preveni utilizarea abuzivă, inclusiv posibilitatea de penalități. Astfel, Ministerul poate proceda la retragerea Codului de Înregistrare de la beneficiarii care acumulează mai mult de șase abuzuri depistate, fie în transportul feroviar sau rutier.

Următoarele cazuri sunt considerate utilizare necorespunzătoare:

Utilizarea Codului de înregistrare de către o altă persoană decât beneficiarul înregistrat. Codul este personal și netransmisibil. Nerenunțarea unei călătorii oficializate și neefectuată cu un preaviz de minim 24 de ore va fi considerată utilizare necorespunzătoare. Compania poate reduce acest termen în conformitate cu practicile sale obișnuite de marketing și vânzări. În cazul liniilor de autobuz de stat, compania concesionară poate reduce această perioadă de 24 de ore pentru călătorii scurte în care majoritatea călătoriilor răspund mobilității obligatorii. Astfel, schimbarea biletului la acest tip de călătorie nu va fi considerată utilizare necorespunzătoare. Rezervarea mai mult de o călătorie dus-întors pe zi pentru aceeași origine-destinație cu aceeași companie de cale ferată sau de autobuz va fi împiedicată, cu excepția cazului în care călătoria a fost efectuată sau anulată anterior.

Transport accesibil pentru tineriÎn situația actuală derivată din invadarea Ucrainei de către Rusia, marcată de tensiuni inflaționiste care afectează, printre altele, sectorul transportului de persoane, este necesară adoptarea unei politici publice care să faciliteze utilizarea transportului public de către tineri în deplasare. , atât în ​​Spania, cât și în Europa, în timpul sezonului estival 2023.

Acesta este destinat să faciliteze călătoriile de agrement în timpul verii prin utilizarea unui mijloc de transport mai sigur, mai fiabil, confortabil, economic și durabil decât vehiculul privat. De asemenea, urmărește să contribuie la promovarea învățării și a independenței acestora și la consolidarea relațiilor personale și a sentimentului european.

În același timp, urmărește să ajute redresarea sectorului turismului și a sectorului cultural în consolidarea acestuia după pandemie, promovând destinațiile naționale și colaborând cu dezvoltarea rurală a Spaniei.

InterrailÎn cadrul european, Interrail este un abonament personal și netransferabil, care poate fi achiziționat și utilizat de către persoanele cu reședința legală în Europa și care permite călătoriile cu trenul în 33 de țări europene sau cu barca (între Italia și Grecia). Cu peste 50 de ani de existență, a fost folosit de milioane de tineri ca o modalitate de a călători prin Europa.

Instituțiile europene au recunoscut rolul Interrail Pass ca instrument de promovare a cunoașterii restului țărilor Uniunii Europene pentru tineri și, prin urmare, de „creare a Europei”.

Din Spania, Guvernul împărtășește obiectivul Uniunii Europene și dorește să faciliteze accesul tinerilor de naționalitate spaniolă sau dintr-o țară din Uniunea Europeană cu reședința legală în Spania la acest tip de călătorie în perioada de vară a anului 2023.

Trenul care rulează pe o șină

Mai multe informatii Reduceri pentru Youth Interrail Pass în vara 2023 Etichete: ajutoare UE Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Transportul facilitează 2,6 milioane de călătorii tinerilor vara cu reduceri la biletele de autobuz și tren