#Spania – Obiectivul acestor ghiduri este de a defini medicamentele, pe bază de prescripție medicală, pe care profesioniștii Asistentei le pot indica, utiliza și autoriza eliberarea lor în anumite situații și într-un mod protocolizat, fie pentru a iniția utilizarea, a modifica regimul, a prelungi sau a întrerupe tratamentul. , într-o muncă colaborativă și complementară pentru a oferi un răspuns adecvat și eficient nevoilor cetățenilor.

Ghidul de anticoagulare orală, care a fost aprobat în unanimitate de Comisia Permanentă de Farmacie, a fost agreat de Ministerul Sănătății cu Consiliul General de Nursing și Organizația Medicală Colegială, printre alți reprezentanți ai profesioniștilor din domeniul sănătății.

Acesta este al cincilea ghid pentru indicarea, utilizarea și autorizarea eliberării medicamentelor pe bază de prescripție medicală de către asistente. Anterior, Ministerul Sănătății a publicat ghiduri pentru Nursing în cazurile de Plăgi, Diabet zaharat tip 1 și tip 2, Arsuri și Stomie. Sănătatea va continua să lucreze pentru aprobarea unor noi texte care să ghideze acțiunea nursing-ului privind medicamentele în a doua jumătate a anului.

Indicații pentru practica clinică și medicală
Este vorba despre furnizarea profesioniștilor din Nursing cu o serie de ghiduri de practică clinică și de îngrijire pentru prescrierea de medicamente de către asistenții medicali în diferite procese de îngrijire, cu scopul de a îmbunătăți îngrijirea sănătății în Sistemul Național de Sănătate (SNS).

Aceste ghiduri sunt încadrate în cadrul de dezvoltare stabilit în Decretul Regal (DR) 954/2015, din 23 octombrie, prin care se reglementează indicarea, utilizarea și autorizarea eliberării de medicamente și dispozitive medicale de uz uman de către asistenți și asistenți medicali, precum și modificari facute prin RD 1302/2018 din 22 octombrie.

O asistentă eliberează medicamente

Mai multe informatii Ghid pentru indicarea, utilizarea și autorizarea anticoagulantelor (BOE 05.08.2023) Sursa: Guvernul Spaniei – Sănătatea definește medicamentele pentru anticoagularea orală pe care profesioniștii asistenței medicale le pot indica, utiliza și autoriza