#Madrid –

Comunitatea Madrid a alocat 4.444.701 euro în 2022 pentru acțiuni în regiunea Las Vegas în cadrul Programului Regional de Investiții (PIR) 2022-2026, inițiativă care garantează principiile de solidaritate și echilibru între municipalități și colaborează la furnizarea de servicii de concurență publică locală. .

Ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale al Executivului regional, Miguel Ángel García Martín, a vizitat astăzi lucrările de remodelare de pe strada Carlos Ruiz din Villar del Olmo, unde a subliniat că „pentru ca să ne putem bucura în continuare de livada din Madridcu produse de renume internațional precum pepenii din Villaconejos sau căpșunile din Aranjuez, trebuie să garantăm și cele mai bune servicii și aprovizionare acestor orașe”.

Las Vegas este alcătuită din 23 de municipalități din sud-estul regiunii care au o tradiție agricolă marcată, cunoscute pentru terenurile lor fertile irigate de râurile Tajuña, Tagus și Jarama și pentru produsele lor cultivate de renume național și internațional. Această regiune este formată din Ambite, Aranjuez, Belmonte de Tajo, Brea de Tajo, Carabaña, Chinchón, Ciempozuelos, Colmenar de Oreja, Estremera, Fuentidueña de Tajo, Morata de Tajuña, Orusco de Tajuña, Perales de Tajuña, San Martín de la Vega, Tielmes, Titulcia, Valdaracete, Valdelaguna, Valdilecha, Villaconejos, Villamanrique de Tajo, Villar del Olmo și Villarejo de Salvanés.

Strada Carlos Ruiz de Villar del Olmo este una dintre arterele sale principale, iar în ea se află clădiri emblematice precum Primăria, Casa Copiilor și Casa Învățătorilor sau Fântâna San Isidro. Acțiunile întreprinse au înlăturat barierele arhitecturale și au îmbunătățit rețeaua de salubritate, pe lângă îngroparea liniilor de telecomunicații și de joasă tensiune. Executivul regional a investit peste 400.000 de euro pentru aceasta în cadrul actualului PIR.

Villar del Olmo are un buget PIR pentru perioada 2022/2026 de 2,8 milioane de euro, cu 42% mai mult decât precedentul. Alte lucrări în derulare sunt instalarea pompelor de căldură și rece în școala de muzică, reforma interioară a Casei de los Niños sau reconstrucția zidului de beton de pe Calle Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Anul trecut, Comunitatea Madrid a alocat aproape 4,5 milioane de euro din PIR pentru acțiuni în municipalități din regiunea Las Vegas