Un profesor a murit si 4 persoane au fost ranite in aceasta dimineata la un liceu din Barcelona, în urma unui atac comis de unul dintre elevi.

Un minor în vârstă de 13 ani a intrat azi dimineață în incinta liceului Joan Fuster din Barcelona (cartierul La Sagrera), înarmat cu un cuțit și o arbaletă și a bătut la ușa clasei sale, unde începuse deja ora de Limbă.

Profesoara i-a deschis ușa și l-a invitat să intre, moment în care elevul a scos arbaleta și a tras, rănind-o pe femeie în zona feței. Băiatul a intrat apoi în clasă și a scos din rucsac ceva asemănător cu un cocteil Molotov, amenințand că îl va face să explodeze. Colegii au început să fugă și în acele momente, agresorul a înjunghiat-o în picior pe una dintre eleve, fiica profesoarei rănite.

În momentele următoare, profesorul de Științe Sociale din clasa alăturată a ieșit să vadă ce se întâmplă și s-a întâlnit cu elevul de clasa a 8 – a care l-a înjunghiat mortal în piept. Bărbatul, care lucra de două săptămâni în școală, a căzut la pământ și a murit imediat.

Agresorul și-a continuat apoi drumul spre altă clasă în care l-a înjunghiat în burtă pe un elev de 14 ani. În cele din urmă un profesor a reușit să-l imobilizeze pe atacator până la sosirea poliției.

Agenții poliției catalane Mossos d’Esquadra l-au arestat deja pe minorul care ar fi comis atacul.

Cei patru răniți au fost transportați la spital, dar se pare că nu se află în pericol.

Elevii care-l cunoșteau pe agresor au vorbit pentru presa spaniolă și au spus că acesta ar fi avut, inca de acum o saptamana, o listă neagră cu 25 de obiective, elevi și profesori, pe care ar fi vrut să-i omoare și după aceea să se sinucidă. Nimeni insa nu l-ar fi luat în serios.

Locuitorii Barcelonei sunt șocati de cele intamplate, iar autoritatile incearca sa afle toate detaliile acestei tragedii. Agresorul, în vârstă de 13 ani, nu răspunde penal pentru faptele sale, potrivit Legii Minorului din Spania.

Liceul Joan Fuster a suspendat orele până miercuri și conducerea școlii a anunțat că mâine elevii vor fi ajutați de specialiști ca să depășească această tragedie.