romanul la chioscuri1

„Românul din Spania” este o publicație în limba română, înființată în primăvara anului 2009 la Madrid, și se adresează cititorilor români și spanioli din Spania.

Este un proiect jurnalistic independent, dedicat în totalitate informării cititorilor săi și continuă să existe astăzi datorită numeroșilor săi cititori și colaboratori, care apreciază știrile noastre și modul profesionist în care ne facem meseria.

Un proiect creat de jurnaliști profesioniști

Succesul proiectului „Românul” se bazează pe redacția de ziariști și colaboratorii profesioniști, care au creat prin munca lor un ziar independent și util românilor din Spania.

Colaboratorii publicației noastre sunt jurnaliști cu experiență, care urmăresc informațiile de interes și le transmit apoi în mod imparțial, obiectiv și complet cititorilor noștri.

De-a lungul anilor, „Românul” a ajuns să fie una dintre cele mai citite publicații românești din Spania, atât pe hârtie, dar și online pe pagina web, care primește zeci de mii de vizitatori lunar.

De altfel, pagina web www.romanul.eu este cea mai cunoscută ediție online, vizitată de românii din Spania, dar și de compatrioții din România, dornici să cunoască mai multe despre comunitatea românească din peninsulă.

Alte proiecte

În ultimii ani de existență, redacția „Românul” a contribuit timp de un an de zile la proiectul primei reviste românești din Spania, care a apărut sub numele „Rumana” și a fost distribuită la chioșcurile de ziare din toată Spania.

Un alt proiect care s-a născut din eforturile redacției „Românul” a fost programul de radio în limba română „Dimineți pe românește”.

Prima emisiune matinală zilnică în limba română din Spania a fost lansată la 1 iulie 2010 pe undele postului spaniol de radio RK20 din Villalbilla (Madrid), avându-l la microfon pe actualul director al „Românul”, jurnalistul Felix Damian.

După aproape 6 ani de existență gratuită, „Românul” a făcut un nou pas înainte și odată cu integrarea românilor în societatea spaniolă, a devenit singura publicație românească care a ajuns să fie vândută în chioșcuri.

Știrile de care ai nevoie!

„Românul” promovează jurnalismul de calitate și asigură continuitatea presei românești profesioniste din Spania.

Contact: redactia [at] romanul.eu