#Spania – Acest record confirmă redresarea sectorului după oprirea forțată de pandemia de COVID din 2020, precum și rolul de lider al ENAIRE în rândul furnizorilor de servicii de navigație aeriană din Europa în ultimii ani.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a sărbătorit aceste date, care fac din această lună iulie „o lună istorică pentru aviație în țara noastră.”. În acest sens, el a subliniat „importanța unor cifre care confirmă rolul incontestabil al Spaniei ca pârghie într-un sector cheie pentru turism (în jur de 12% din PIB) și crearea de locuri de muncă și bogăție”.

Șeful Mitma a apreciat, de asemenea, „importanța muncii în echipă” și „angajamentul personal puternic al tuturor angajaților ENAIRE”, a căror muncă excelentă „în toate regiunile și departamentele” a făcut posibilă „recuperarea sectorului a fost constantă pe tot parcursul acestei perioade. an”.

„Țara noastră a fost unul dintre principalii factori ai redresării aviației din 2021, cu mai multe înregistrări de zboruri decât media europeană, mai puține întârzieri și performanțe remarcabile în standardele de siguranță, datorită angajamentului de serviciu public al lucrătorilor ENAIRE”, a concluzionat Raquel Sánchez.

Mai multe zboruri decât în ​​iulie 2019ENAIRE a gestionat cu 1,1% mai multe zboruri în iulie 2023 decât în ​​aceeași lună a anului 2019, în timp ce media europeană a fost cu 6,8% mai mică decât media europeană record pentru aceeași lună a acelui an, care este de obicei luată ca referință în sector.

În acest context, trebuie menționat că sâmbăta trecută, 22 iulie, ENAIRE a gestionat 7.449 de zboruri, un nou record all-time, depășind astfel recordul anterior atins în iulie 2019, unde au fost gestionate 7.425 de zboruri într-o singură zi.

În cumulul primelor 7 luni ale anului 2023 în ceea ce privește nivelul calității serviciilor, este de remarcat faptul că față de 2019 întârzierile imputabile ENAIRE s-au redus cu 43%.

Cu 12,7% mai multe zboruri din ianuarie până în iulieManagerul de navigație aeriană de stat a gestionat peste un milion două sute de mii de zboruri (1.236.835) în primele șapte luni ale anului, adică cu 12,7% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului 2022.

Zborurile internaționale (694.781) au crescut cu 10,6%; naţionali (254.970), 8,9%; și survolurile (287.084), care nu își au originea sau destinația într-un aeroport spaniol, 21,9%.

În aceste primele șapte luni, centrele de control al traficului aerian ENAIRE au crescut din nou numărul de zboruri gestionate. În cifre, în datele acumulate se remarcă cele din Sevilla, cu 279.650 de zboruri gestionate, cu 16,8% mai mult; Barcelona, ​​​​cu 579.315, cu 13,1% mai mult; Madrid, cu 678.907, cu 12,6% mai mult; Canarias cu 214.870, 10,2% și în final Palma cu 198.657, cu 3,8% mai mult.

Comparația dintre ianuarie și iulie 2023 cu aceeași perioadă a anului record din 2019 înainte de pandemie reprezintă o variație de 12,7% în Spania și cu 12% mai mult față de toate zborurile efectuate în Europa.

Notă. Totalul rețelei ENAIRE nu corespunde cu suma zborurilor gestionate de fiecare Centru de Control (CC). Acest lucru se datorează faptului că un zbor este contabilizat în funcție de rută și spațiul aerian pe care îl traversează. De exemplu: un zbor care pleacă de pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas către Josep Tarradellas Barcelona-El Prat va fi numărat la CC Madrid și CC Barcelona.

Date din iulieIulie și august sunt de obicei lunile în care au loc cele mai multe zboruri. În ceea ce privește doar luna iulie, așa cum sa menționat, ENAIRE a gestionat cel mai mare număr de zboruri din istoria aviației, cu un total de 223.107 operațiuni. Acest record reprezintă cu 6,6% mai mult decât în ​​aceeași lună a anului 2022. Dintre aceștia, 131.141 au fost internaționali, cu 7,2% mai mult; 42.269, naționali, cu 3% mai mult, și 49.697, survolări, cu 8,4% mai mult. De menționat că numărul zborurilor gestionate a crescut în cele cinci Centre de control aerian.

În ceea ce privește întârzierile imputabile ENAIRE și în ciuda creșterilor de trafic, față de luna iulie 2019, acestea au fost reduse cu 25%, confirmând eficacitatea măsurilor prevăzute de ENAIRE în Planul Vara 2023.

Aceste date bune confirmă rolul principal al Spaniei în gestionarea traficului aerian al aviației. Un leadership și un angajament față de calitate care se corelează și cu standardele de siguranță și strategia de reducere a tarifelor aeriene realizate de ENAIRE.

ENAIRE, lider internațional în securitateÎn cadrul planurilor strategice succesive ale organizației, Planul de zbor 2020 și Planul de zbor 2025, siguranța și sustenabilitatea au fost priorități în managementul zborului împreună cu calitatea serviciilor sale.

Din acest motiv, ENAIRE împreună cu CRIDA, filiala sa de Cercetare, Dezvoltare și Inovare, a primit premiul CANSO Global Aviation Safety Award 2021 în cea mai recentă ediție a World ATM Congress 2022 și a primit felicitările Managerului de Rețea Europeană (EUROCONTROL). pentru calitatea serviciilor sale în primul an de trafic record (2022) după pandemie.

În plus, ENAIRE este lider european în eficacitatea Sistemului său de management al securității din 2019, atingând și menținând rezultatul maxim posibil (100%) din 2020.

În calitate de companie a Ministerului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, oferă servicii de control pe rută pentru toate zborurile și survolările prin cinci centre de control din Madrid, Barcelona, ​​​​Sevilia, Gran Canaria și Palma, precum și abordări către toate aeroporturile țării.

În plus, 46 de aeroporturi primesc serviciile de comunicații, navigație și supraveghere ale ENAIRE și 21 de aeroporturi au serviciile sale de control aerodrom, printre acestea fiind cele mai aglomerate din țară.

ENAIRE este al patrulea manager european de trafic aerian și participă la Alianța A6, o coaliție pentru modernizarea sistemului de management al traficului aerian al furnizorilor de navigație aeriană responsabili de peste 80% din traficul aerian european. Este, de asemenea, membru al altor alianțe internaționale pentru promovarea cerului unic european, cum ar fi întreprinderea comună SESAR, Managerul de implementare SESAR, iTEC, CANSO și ICAO.

muncitor Enaire.

Mai multe informatii ENAIRE Sursa: Guvernul Spaniei – Transportes a gestionat cel mai mare număr de zboruri din istoria aviației în Spania în iulie