#Spania – Ministrul interimar al Apărării, Margarita Robles, a vizitat facilitățile Reuniunii Informale a Miniștrilor Apărării și Afacerilor Externe ai Uniunii Europene din orașul Toledo, care va avea loc între 29 și 31 august în cadrul Președinției spaniole din Consiliul UE.

Reuniunea informală va fi prezidată de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, și va avea loc la Facultatea „Fabrica de Arme” a Universității din Castilla La Mancha.

Acolo, Robles a ținut să pună în valoare alegerea Toledo ca „cel mai potrivit oraș” pentru a găzdui o întâlnire care „va afișa sprijinul miniștrilor pentru Ucraina dintr-un oraș atât de strâns legat de Armată, și unde „o misiune foarte importantă a UE, care este formarea și pregătirea luptătorilor ucraineni la Academia de Infanterie”.

Spania urmează să antreneze 3.000 de soldați ucraineni în acest an și aproape 80% fac acest lucru în Toledo. „O datorăm lui Toledo, care s-a îndreptat către ucraineni, către Armată și, de asemenea, către Castilla La Mancha”, a subliniat ministrul, care a supravegheat din sala de plen, zona delegaților, centrul de presă.

Alături de ea au fost directorul Biroului de Coordonare al Președinției Spaniole a Uniunii Europene (OCPUE), Aurora Mejía; delegatul Guvernului în Castilla La Mancha, Francisco Tierraseca; primarul din Toledo, Carlos Velázquez, și prorectorul Universității CLM, Inmaculada Gallego.

Directorul de coordonare Mejía a confirmat sosirea a 40 de delegații ale Apărării „cu o participare foarte mare a miniștrilor” și a lăudat „colaborarea strânsă dintre cele două echipe. Am lucrat foarte bine împreună”.

La rândul său, primarul din Toledo și-a exprimat satisfacția pentru desfășurarea acestei întâlniri ministeriale „care sunt convins că va fi un succes, ca oraș primitor care suntem și pregătit să găzduiască evenimente la nivel înalt”.

Ulterior, ministrul Robles a vizitat Primăria și Catedrala din Toledo înainte de a se întoarce la Madrid.

JurnalDe la 1 iulie până la 31 decembrie, Spania preia președinția rotativă a UE sub sloganul „Europa, mai aproape”.

Întâlnirile ministeriale informale sunt organizate pe teritoriul țării care deține președinția semestrială a Consiliului UE și reprezintă o piatră de hotar foarte relevantă întrucât în ​​ele miniștrii abordează în profunzime cele mai actuale probleme din fiecare domeniu, cu un în vederea luării deciziilor în cadrul reuniunilor oficiale de la Bruxelles.

Ordinea de zi a acestor întâlniri este stabilită de țara gazdă în coordonare cu Serviciul European de Acțiune Externă, iar în cazul Apărării, aceasta va fi precedată de Consiliul Director SATCEN de la Centrul European de Sateliți al Uniunii Europene și va include un cină formală, două sesiuni și un prânz de lucru.

„Aceasta este o întâlnire foarte importantă, în contextul războiului din Ucraina. Vrem să abordăm alte probleme, precum situația din Sahel după lovitura de stat din Niger”, a explicat Robles, însoțit de secretarul general pentru Politica de Apărare, amiralul Juan Francisco Martínez Núñez.

Ministrul interimar al Apărării, Margarita Robles, vizitează facilitățile Reuniunii Informale a Miniștrilor Apărării și Afacerilor Externe ai Uniunii Europene din orașul Toledo.

Mai multe informatii Site-ul web al președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene Galerie foto pe Flickr a Ministerului Apărării Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Ucraina Sursa: Guvernul Spaniei – Robles supraveghează facilitățile reuniunii informale a miniștrilor UE ai Apărării și Afacerilor Externe de la Toledo