Ministerul a aprobat prelungirea perioadei de subvenționare a conexiunii directe, menținând îmbunătățirea serviciului pe traseu, care este declarat Obligație de Serviciu Public (OSP).

Anul trecut, a fost procesată o primă modificare a contractului de finanțare pentru ruta menționată mai sus, inclusiv extinderea serviciului direct pe perioada 1 octombrie 2022 – 9 ianuarie 2023 pentru ca compania aeriană Binter, actual contractant, să crească nivelurile de servicii. .

Ca răspuns la angajamentul Ministerului cu respectiva Comunitate Autonomă, contractul cu Binter a fost modificat din nou pentru prelungirea zborurilor directe finanțate între La Gomera și Gran Canaria din 23 ianuarie până pe 30 iunie 2023 cu două frecvențe zilnice directe ( 4 zboruri directe zilnice).

Cuantumul acestei ultime modificări contractuale se ridică la 1,35 milioane de euro, care împreună cu cei 1,44 milioane de euro ai modificării efectuate în septembrie 2022, însumează o sumă mai mare decât cele 2 milioane de euro pe care le includea legea bugetului 2022 pentru finanțarea această măsură.

Respectăm Insulele CanarePrin această nouă măsură, Mitma asigură cetățenilor din La Gomera conectivitate cu Gran Canaria, ca principal centru de activitate socioeconomică și de legătură cu alte regiuni și satisface cererea socială pentru o legătură directă cu insula capitală într-o perioadă mai lungă, ceea ce înseamnă o imbunatatire atat din punct de vedere al calitatii serviciilor cat si al confortului.

Odată cu această nouă modificare a contractului cu Binter, se dă răspuns unei cereri sociale recurente din partea insula La Gomera care cerea o legătură non-stop cu insula Gran Canaria. Modificarea menționată mai sus arată angajamentul Ministerului față de nevoile de conectivitate ale cetățenilor.

Sursa: Guvernul Spaniei – Transport finanțează zboruri directe între La Gomera și Gran Canaria până la 30 iunie 2023