Consulatul General al României la Barcelona a organizat în zilele de 25 şi 26 aprilie la Barcelona două sesiuni de formare în domeniul managementului de proiecte şi comunicare în beneficiul românilor din Spania, în cooperare cu WSC International şi compania de Management şi Consultanţă SC  REALDECISION SRL.

Sesiunile au constat într-o prezentare a două module de curs: „Management de Proiecte Europene”, cu informaţii privind modalităţile de accesare, alcătuirea dosarului de candidatură, proceduri, eligibilitate, reguli şi norme, exemple şi studiu de caz; „Comunicare şi Inteligenţă Emoţională”, despre importanţa abilităţilor de comunicare şi prezentare, emoţie pozitivă şi empatie.

Participanţilor li s-au oferit mape cu suportul de curs, proiectul avînd caracter gratuit şi fiind adresat tuturor acelor persoane dornice să obţină noţiuni de bază privind gestionarea de proiecte, creşterea capacităţii manageriale, lidership şi dezvoltarea abilităţilor de organizare şi de comunicare.

Proiectul a debutat în luna februarie la Madrid, unde s-au organizat două sesiuni de training pe 14 şi 15 februarie. În luna martie, însă,  s-a iniţiat demararea unei „caravane de management”, a cărei primă oprire a fost la Castellon de la Plana pe 28 şi 29 martie. La aceste sesiuni au fost prezenţi numeroşi participanţi din rândul comunităţii româneşti, printre care tineri profesionişti, preşedinţi sau membri ai asociaţiilor româneşti, jurnalişti, profesori şi studenţi.