Un român a fost arestat astăzi de Garda Civilă spaniolă după ce corpul unei tinere de 21 de ani a fost găsit, ieri, de un pescar, în preajma barajului Alange, din provincia Badajoz.

Acesta a alertat autoritățile printr-un apel de urgență la 112 și corpul neînsuflețit a fost recuperat ulterior de un echipaj special de scafandri de la Garda Civilă (Grupo Especial de Actividades Subacuáticas – GEAS).

Cadavrul prezenta leziuni grave în zona craniului și o rană pe față. Nu au fost găsite documente de identitate, dar în mai puțin de 24 de ore autoritățile au reușit să o identifice pe tânăra decedată și să-l descopere pe suspectul principal.

Agenți de la Garda Civilă l-au arestat la patru dimineața pe fostul partener al victimei, un român de 27 de ani din Aceuchal, care nu avea voie să se apropie de ea în baza unui ordin de protecție pe care femeia îl obținuse în instanță din 25 noiembrie 2015.

Cei doi aveau un copil împreună și urmau să-și dispute în instanță tutela acestuia și se pare că bărbatul amenințase că-i va lua copilul cu forța.

Anchetatorii încearcă să afle acum tot parcursul acestei tragedii, iar judecătorul care conduce investigațiile a impus secretizarea anchetei.

Dacă ancheta confirmă faptul că tânăra a fost ucisă, acesta este al doilea caz de violență de gen care se încheie cu moartea unei românce în primele zile ale acestui an.