Poliția spaniolă a descins la două apartamente din Ibiza după ce a fost alertată printr-un apel la telefonul verde pentru combaterea traficului de persoane.

A fost eliberată o tânără care era obligată să se prostitueze și au fost gasite mai multe telefoane și chitante de la transferuri de bani catre complici din România.

Românca era ținută sub control total de către grupare, iar una dintre femeile proxeneților o urmărea non-stop și încasa toți banii la finalul zilei.

Dacă nu accepta să se prostitueze era bătută și amenințată, așa cum s-a întâmplat cu alte 5 tinere care au fost duse în România, unde au fost eliberate ulterior de poliție.

Proxeneții caută victime în rândul tinerelor sărace din România, pe care le ademenesc cu oferte de muncă în Spania sau cu promisiunea unei relații sentimentale, prin metoda „lover boy”.

În urma perchezițiilor realizate la Ibiza, agenții spanioli au descoperit că urma să fie adusă o nouă victimă din România și l-au așteptat pe proxenet la aeroport. Tânăra care venea cu el la Ibiza credea că se vor căsători și că merg într-o vacanță.

În total au fost eliberate 7 tinere care erau exploatate în beneficiul rețelei, al cărui lider își menținea afacerea din România cu câștigurile ilegale din Spania.

Au fost arestați 3 proxeneți și sunt căutați cu mandat european de arestare alți 6 suspecți.