Câțiva români din Barcelona au decis să dea o mână de ajutor pentru modernizarea României și au înființat Cercul Donatorilor.

Suntem un grup de 5 prieteni, tineri profesioniști români din Catalonia, care am decis să construim și aici o platformă care să permită diasporei să se implice pozitiv în schimbările de acasă sprijinind inițiative civice sau sociale relevante.

Organizațiile pe care le susținem în această ediție sunt Motivation România, Recorder și Expert Forum.

Fiecare are un proiect care ne aduce mai aproape de societatea pe care ne-o dorim. Daca ai vrut sa votezi si n-ai putut sau n-a contat, daca ai stat si tu pe holurile spitalelor pana ai invatat toate nuantele (in)umanitatii, sau daca vrei sa traiesti intr-o societate in care o dizabilitate nu inseamna un prizonierat, poti face ceva.

Datorită limitărilor impuse de COVID suntem nevoiți, din păcate, să organizăm prima ediție doar online. Din fericire, acest format ne permite să ne adresăm unei audiențe mult mai mari decât celei locale asa ca invitam romanii din toata Spania sa se alature initiativei noastre

Mai multe detalii despre proiectele anunțate:

Fundația Motivation România construiește un Fond al Scaunelor Rulante pentru a reda libertatea de mișcare copiilor și adulților cu dizabilități locomotorii. Cu un cost mediu de ~100 EUR ei aduc, recondiționează și donează scaune care pot costa până la ~3000 EUR.

Expert Forum gestionează proiectul Vot Corect la alegerile parlamentare, căruia îi dedică rețeaua de observatori FiecareVot, un call center pentru sesizări (peste 1500 la ultimele alegeri, mai ales din diaspora), asistență și informare, precum și monitorizarea anterioară a legislației și procedurilor electorale.

Recorder.ro lucrează la un documentar despre sistemul de sănătate din România care să evidențieze evoluția sa în ultimii 31 de ani, actorii cheie, factorii de putere, dar și poveștile celor direct afectați de corupția din sănătate.