Mai sunt doar câteva zile până la finalizarea perioadei de înscriere pentru votul prin corespondență la Alegerile Parlamentare 2020.

Alegătorii cu domiciliul sau reședința în străinătate se pot înscrie pe platforma www.votstrainatate.ro până pe 21 septembrie 2020 pentru a-și exprima opțiunea de vot prin corespondență sau la o secție de vot la alegerile parlamentare de anul acesta.

Este important să soliciți această opțiune pentru că dacă nu te înscrii la votul prin poștă s-ar putea să nu mai poți vota deloc la viitoarele alegeri. Autoritățile române vor avea mari dificultăți să poată înființa secții de votare în toate localitățile cu români, din Spania.

„Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților au loc anul acesta într-un context deosebit, marcat de pandemia de Covid-19. Alegeți să vă protejați și să eliminați orice risc de expunere la contaminare prin evitarea unei deplasări la secția de votare”, informează Ambasada României de la Madrid.

Ca să optați pentru votul prin poștă trebuie să intri pe www.votstrainatate.ro/VotCorespondenta și să prezinți următoarele documente:
– copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
– o copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în străinătate, eliberat de autoritățile străine;

Lista documentelor care atestă reședința în străinătate poate fi consultată aici http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2020/pdf_2020/anexa_omae_1627_2019_cu_anexe.pdf