Situația românilor care au probleme cu creditele și a celor care sunt pe punctul de a-și pierde locuințele este subiectul care deschide noul număr al ziarului Românul.

Tragedia evacuărilor din locuințe

Ediția cu numărul 134 include un interviu cu Ionel Marinel Țâru, un român rezident în Madrid, care a stopat de 6 ori până acum ordinul de evacuare din locuință după ce a ajuns la un proces cu banca din Spania. Marinel explică care sunt pașii pe care ar trebui să-i urmeze toți românii care se află într-o situație asemănătoare și îi îndeamnă să renegocieze condițiile creditelor și să nu renunțe la case pentru că vor rămâne cu datorii pe viață. Mai mult, românul care militează în cadrul Plataforma para los Afectados por la Hipoteca precizează că au apărut cazuri de sechestru pe bunurile din România.

CONSULAT: Cum puteți economisi bani cu traducerile

În paginile ziarului Românul mai puteți citi un reportaj despre traducerile pe care mulți cetățeni le fac degeaba. Șeful Secției Consulare a României de la Madrid, consulul Irina Marin, le-a precizat jurnaliștilor de la Românul cum se pot economisi bani cu unele traduceri și care sunt documentele pentru care cetățenii nu au nevoie de traduceri la solicitarea documentor la Consulat.

Consulul Irina Marin mai atrage atenția și asupra cazurilor în care cetățenii se informează greșit de la unii traducători, care le oferă traduceri inutile.

SPANIA: „Coșmarul” permiselor de conducere continuă

Subiectul schimbării permiselor de conducere continuă să fie de actualitate, mai ales că, ziarul Românul informează în exclusivitate că posesorii permiselor C și D, cu valabilitate mai mare de 5 ani, sunt obligați să-și schimbe permisele de conducere. Mulți români care lucrează în transport sunt afectați de această schimbare legislativă și din ediția actuală a ziarului Românul veți afla care este procedura de schimbare a permisului de conducere în Spania.

România: „Cei mai înailți corupți ai României, încolonați la DNA”

Actualitatea din țară nu lipsește din această ediție a ziarului Românul care poate fi cumpărat deja de la chioșcuri cu 1,20 euro exemplarul. Sub titlul de „Cei mai înailți corupți ai României, încolonați la DNA”, Românul îți explică ultimele arestări din rândul politicienilor din țară și face o sinteză a fiecărui caz în parte.

ANAF a decis să ofere o amnistie celor care au fost nevoiți să plătească CASS-ul nejustificat, iar Tarom anunța orarul pe ruta București – Valencia.

Diaspora: Dezbatere cu scântei la Ambasada României de la Madrid

„Guvernul Ponta nu se bagă la repatrierea morților din diaspora”, iar „PNL-ul vrea vot pe liste electorale în străinătate” – sunt două titluri din actualitatea diasporei despre care ziarul Românul mai scrie și în articolul „Confruntare între parlamentari și asociațiile românești din Spania”.

Opinii: Ponta, Syriza, Arabia Saudită, tinerii emigranți și comunitatea românească

„De la rozul lui Bombonel, la cel al lui Victor Viorel: Bombele lui Ponta” este titlul articolului de opinie semnat în această ediție de Luciana Antofi, care trece în revistă ultimele pomeni fiscale anunțate de guvernul Ponta, în timp ce analistul Adrian Mac Liman ne oferă o viziune privilegiată asupra situației provocate în Europa de negocierile cu Grecia, precum și de evoluția crizei din Orientul Mijlociu unde se gătește un conflict cu repercusiuni mondiale.

Semnul de carte al Ruxandrei Constantinescu se oprește acum la situația tinerilor români care s-au obișnuit cu străinătatea și vorbește despre „Dilemele și șansele emigrației”, iar Felix Damian scrie despre „Paradoxul româno-spaniol”, pornind de la ultimele dezbateri din sânul comunității românești din Spania.

Timp liber: Două pagini de integrame și rebus

Nu trebuie să ratați ziarul Românul dacă vă plac cuvintele încrucișate mai ales că integramistul român Petrică Aidimireanu vă invită la o încercare originală pe două pagini cu integrame și rebus. De asemenea, Românul include și o rubrică de Mica Publicitate în care puteți găsi anunțuri de muncă, vânzări imobiliare, matrimoniale și prestări servicii.

Vă informăm că ziarul Românul se poate cumpăra cu 1,20 € de la chioșcurile de ziare și de la magazinele românești din regiunea Madrid pe care le puteți găsi cu adresa în Rețeaua Românul.

Cine stă în „spatele” ziarului Românul?

Vă reamintim că ziarul Românul din Spania este un proiect independent, susținut și menținut de un grup de jurnaliști români profesioniști, care cred în puterea și nevoia cititorului de a trage singur concluziile.

Ca să-și asigure independența editorială, apariția ziarului Românul se bazează în primul rând pe vânzarea exemplarelor tipărite și pe abonamentele online.

Publicitatea privată nu este o prioritate pentru Românul, tocmai pentru că acest proiect nu a fost creat ca să fie o afacere, ci doar o alternativă sănătoasă la publicațiile „gratuite”, sponsorizate de mediul privat, care nu au avut niciodată o misiune jurnalistică. Noi vrem ca în „spatele” nostru să fie cititorii!

Dacă voiai să citești un ziar românesc independent și profesionist, acum ai ocazia să-l susții. Te costă doar 1,20 euro ca să primești un ziar independent și util care te va răsplăti cu știrile de care ai nevoie.

Vrei să primești ziarul la chioșcul tău preferat? Trimite-ne adresa prin email la redactia@romanul.eu