Publicaţia noastră încheie acest an cu mulţumirea că a reuşit să se ridice la nivelul exigenţelor impuse de cititori şi de clienţii de publicitate. Până la sfârşitul anului 2009, un an dificil pentru toată lumea, Românul a crescut tirajul până la 25 de mii de exemplare şi a îmbunătăţit distribuţia, fiind la ora actuală singurul ziar românesc care ajunge în toate provinciile unde trăiesc români. De asemenea, cu toate că încă nu a împlinit un an de activitate, Românul este singura publicaţie care a trecut cu succes controlul PGD asupra distribuţiei şi menţine la ora actuală avizul favorabil al acesteia.

În ceea ce priveşte conţinutul publicaţiei, redacţia noastră se poate bucura de munca excepţională a corespondenţilor pe care îi are în principalele provincii spaniole, unde aceştia iau pulsul comunităţilor de români şi relatează într-un mod profesionist despre problemele cu care se confruntă compatrioţii noştri.

Pentru că Românul trebuie să fie ceea ce se numeşte, adică un ziar al românilor şi un îndemn la solidaritate între toţi românii, odată cu prima participare la Feria Integra (4 – 8 decembrie), publicaţia noastră a lansat o campanie de strângere de jucării pentru copiii defavorizaţi din România, precum şi un calendar solidar pentru anul 2010, care conţine cele mai frumoase imagini din ţara noastră, cu explicaţii în limba spaniolă, datele festive spaniole (fiestas) şi calendarul ortodox.

Campania de strângere de jucării beneficiază deja de sprijinul multor asociaţii de români din Spania care au ales să se alăture acestei iniţiative a ziarului Românul şi a firmei românești Logistica Trans Rom S.L. Neluţu Moise – firmă de transport de pachete pe ruta România – Spania.

La Târgul INTEGRA, unde România s-a bucurat de statutul de țară invitată, mulţi cititori ne-au vizitat şi ne-au împărtăşit opiniile şi părerile lor, fapt pentru care le suntem recunoscători. De asemenea, mulţi s-au bucurat să vadă că pot avea în sfârşit un calendar complet, care este şi bilingv, româno-spaniol şi ne-au felicitat pentru iniţiativa de a începe o campanie menită să-i facă pe români să se ajute între ei. De aceea, campania noastră se numeşte „Românul la nevoie se cunoaşte!„.

Fie ca noul an să ne aducă tuturor sănătate, pace şi linişte! Sărbători fericite!

 

Foto: Standul nostru a fost demn de prima participare la Târgul de Produse şi Servicii pentru Imigranţi INTEGRA şi a fost o gazdă primitoare pentru toţi vizitatorii