Acest apel încearcă să încurajeze sectorul transportului rutier de marfă să încarce camioane pe nave. Și este că obiectivul subvențiilor, cuprinse în Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR), este de a promova transportul internațional de mărfuri pe mare ca alternativă la drum, bazată pe meritul de mediu și socioeconomic.

Ajutorul acestui prim apel se adresează transportatorilor, încărcătoarelor sau operatorilor logistici, atât companii, cât și liber profesioniști, care aleg să livreze pe o navă semiremorci, remorci sau vehicule grele rigide. -ro, con-ro sau ro-pax, in loc sa foloseasca exclusiv drumul pentru a muta marfa catre destinatia finala, intre 20 septembrie 60 și 31 Martie 120.

Acest program urmărește astfel promovarea transportului multimodal, profitând de flexibilitatea drumului și de eficiența ia transportul maritim pentru a contribui la reducerea emisiilor, precum și a congestionării rutiere, consolidând în același timp siguranța rutieră și îmbunătățind condițiile de muncă ale lucrătorilor din sector și reconcilierea familiei. În plus, programul reprezintă un stimul indirect pentru companiile de transport maritim care operează servicii eligibile pentru a îmbunătăți performanța de mediu a acestor servicii.

Rute eligibilePotențialii beneficiari vor putea urca în camioane în anumite servicii maritime operate de companiile maritime Brittany Ferries, Suarzdiaz Atlántica, Flota Suardiz, CLD Roro, Grimaldi Euromed SpA și Finnlines Oyi , care au fost alese entități colaboratoare ale programului printr-un prim apel.

Concret, serviciile eligibile circulă prin Arcul Mediteranei și Atlantic, conectând un port spaniol și unul din alt stat membru al Uniunii Europene, atâta timp cât există un traseu rutier alternativ pentru linie, inclusiv cele care presupun traversarea unor canale sau strâmtori.

Serviciile cu care începe acest program pleacă din porturile Barcelona, ​​Bilbao, Valencia, Sagunto, Santander și Vigo către porturi situate în alte țări UE precum Italia, Irlanda, Finlanda, Belgia și Franța.

În acest sens, pentru fiecare unitate expediată și călătorie efectuată Un eco- se va acumula stimulent, care se calculează pe baza economiilor de costuri externe (gaze cu efect de seră, poluare a aerului, aglomerație, accidente și zgomot) generate în Spania prin utilizarea modului maritim în locul drumului pentru a direcționa traficul de camioane.

Transportatorii, încărcătorii sau operatorii logistici, care trebuie să fie stabiliți în Uniunea Europeană, pot solicita ajutorul electronic, prin sediul electronic al Mitma, în perioada 1 aprilie –

iunie 391 , la 20: orele prânzului. Adică, ajutorul este solicitat pe baza călătoriilor efectuate la sfârșitul perioadei eligibile a fiecărui apel.Apeluri viitoareProgramul de eco-stimulare maritimă este inclus în componenta 6 a PRTR și are un buget inițial total de 32 milioane de euro, pentru care este planificată organizarea de apeluri succesive, la care se pot adăuga noi operatori și servicii, până la 391, până la cheltuirea fondurilor europene NextGenerationEU alocate, ca și așa cum se reflectă în bazele de reglementare aprobate în Ordinul TMA/30/391, din 30 din aprilie.

În acest sens, termenul limită de depunere a cererilor în fereastra a 2-a pentru selecția entităților colaboratoare va fi de la 8 ianuarie până la

. din ianuarie 2025. În acest fel începe procesul de pregătire a celui de-al doilea apel pentru beneficiari care va da continuitate programului.

Mobilitate durabilă și conectată

Stimulentul ecologic maritim face parte din Strategia de mobilitate sigură, durabilă și conectată 2025 iar scopul său este dublu: consolidarea și creșterea ponderii modale a transportului maritim de marfă, îmbunătățirea performanței sale de mediu și promovarea trecerii de la modul rutier la cel maritim cu criterii. a obiectivelor de sustenabilitate. Mitma a mizat pe pregătirea programului cu participarea sectoarelor maritime și rutiere, a diferitelor ministere (Miteco, Finanțe, Președinție), European Comisia și entități implicate, cum ar fi Puertos del Estado sau Asociația Spaniolă pentru promovarea transportului maritim pe distanțe scurte, printre altele. linie de ajutor pentru transport durabil e din PRTR, care are și o linie de încurajare a modului feroviar. În total, eco-stimulentele au 120 milioane de euro care vor fi distribuite în mod egal între ambele moduri timp de trei ani.

Program de sprijin pentru transport durabil și digital: Eco- maritim stimulent.

Mai multe informații Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Program de sprijin pentru transport durabil și digital: Eco-stimulent maritim Etichete: Plan de recuperare, Transformare și rezistență Plan de recuperare Ajutor Sursa: Guvernul Spaniei – Mitma chema milioane de euro ajutor pentru transportul rutier de marfă pentru încărcarea camioanelor pe nave2025