#Spania – Numărul afiliaților la asigurările sociale a crescut cu 482.096 de persoane în primele opt luni ale anului și a ajuns la 20.722.990 de lucrători în august, ținând cont de sezonalitate și efectul calendaristic. În perioada ianuarie-august s-au creat mai multe locuri de muncă decât în ​​întregul an 2022 și s-a înregistrat cea mai mare creștere din serie, scăzând 2005 (datorită regularizării extraordinare) și 2021 (anul redresării după pandemie). Față de iulie, creșterea este de 17.745 de afiliați.

La rândul său, media de afiliere se ridică la 20.706.500 în august, cea mai mare din serie pentru luna august. Variația interanuală a numărului de membri a crescut la 2,76%, cu 555.499 de persoane mai multe decât acum un an. În perioada ianuarie-august 2023, numărul mediu de membri a crescut cu 410.229 de persoane, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai dinamice comportamente din serie.

Comparativ cu iulie, variația medie a fost de -185.385 de angajați, o scădere mai slabă decât cea înregistrată luna aceasta în anii anteriori pandemiei.

Se menține dinamismul angajării în activități inovatoareComparativ cu nivelul pre-pandemic (februarie 2020), numărul de membri a crescut cu peste 1,3 milioane de persoane în termeni ajustați, dintre care două din trei corespund sectorului privat.

Creșterea numărului de membri față de nivelul pre-pandemic este deosebit de intensă în sectoare cu valoare adăugată mare precum IT și Telecomunicații, al căror număr de membri a crescut cu 23,9%, sau Activități profesionale, științifice și tehnice, care înregistrează o creștere de 14,4% . De la sfârșitul pandemiei, unul din patru noi afiliați (291.000 în termeni absoluti) s-a alăturat acestor două sectoare extrem de productive.

Performanță mai bună a angajării femeilor și tinerilorÎn plus, în comparație cu nivelul pre-pandemic, angajarea feminină prezintă și un dinamism deosebit. Mai exact, afilierea femeilor la asigurările sociale a crescut cu 8,6%, adică cu 3 puncte mai mult decât cea a bărbaților.

La fel se întâmplă și cu tinerii, al căror comportament este și el deosebit de pozitiv. Comparativ cu nivelul pre-pandemie, ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor a crescut cu 10,4%, ceea ce este cu 3,4 puncte procentuale peste medie. Dacă se analizează comparativ cu înainte de reforma muncii (decembrie 2021), creșterea ocupării forței de muncă în rândul celor sub 30 de ani este de 12,7%, aproape triplu față de media pentru toate vârstele (4,4%).

Îmbunătățirea calității ocupării forței de muncă după reforma muncii La douăzeci de luni de la intrarea în vigoare a reformei muncii, efectele pozitive ale acesteia asupra stabilizării ocupării forței de muncă și îmbunătățirii calității acesteia sunt clar evidente. În august, procentul membrilor cu contract temporar a fost de 15%, aproape jumătate din ceea ce se înregistra înainte de reformă (29%).

În cazul celor sub 30 de ani, reducerea ratei de ocupare temporară este mai intensă, scăzând cu 28 de puncte (de la 53% la 25%) față de nivelul pe care îl avea înainte de reformă.

Pe sectoare, ocuparea temporară este redusă în totalitate, dar se remarcă cele cu o rată istoric ridicată, precum Construcțiile și Hotelul, unde ponderea angajaților temporari a fost redusă cu 29,7%, respectiv 22,6%, de la lansare. a reformei muncii.

În total, acum sunt cu peste 2,8 milioane de membri mai mulți cu contract permanent decât în ​​decembrie 2021, cu ultima lună înainte de intrarea în vigoare a reformei. Un alt indicator al creșterii stabilității este creșterea duratei medii a contractelor care au determinat anularea. Între ianuarie și august a acestui an, aceasta a crescut cu 34% (până la 257 de zile) față de cifrele pentru aceeași perioadă din 2019, ultimul an comparabil înainte de impactul pandemiei, îmbunătățind datele pentru 2022.

Pe de altă parte, numărul lucrătorilor în ERTE rămâne la niveluri minime, în jur de 11.000, ceea ce reprezintă mai puțin de 0,1% din numărul total de afiliați.

Îmbunătățirea substanțială a veniturilor din asigurările socialeDinamismul puternic al pieței muncii și creșterea calității ocupării forței de muncă contribuie la consolidarea sustenabilității sistemului de pensii, astfel încât veniturile din contribuții sociale au înregistrat o creștere de 10,2 până în iulie (ultima lună cu date disponibile). Dacă se reduce efectul veniturilor din Mecanismul de Echitate Intergenerațională (MEI), care a început să se aplice în ianuarie 2023, contribuțiile cresc cu o rată de 8,4%. În cele din urmă, îmbunătățirea ocupării forței de muncă crește și raportul cotizator-per-pensionar, care se află la 2,39, cel mai mare deceniu.

Mai multe informații pe site-ul Securității Sociale.

Angajati de birou

Mai multe informatii Afiliere la asigurările sociale – august 2023 (Excel) Securitatea Socială adaugă 464.350 de afiliați între ianuarie și iulie 2023, cea mai mare creștere din primele șapte luni din întreaga serie (08/02/23) Etichete: Angajare Economie Sursa: Guvernul Spaniei – Securitatea Socială a adăugat 482.096 de afiliați de la începutul anului, depășind crearea de locuri de muncă din 2022