Delegatul Guvernului la Girona, Laia Cañigueral i Olivé, a decernat în această dimineață Premiile Generalitati Girona în cadrul unei conferințe de presă, care va își sărbătorește prima ediție în aprilie 1932 și va fi anuală.

Premiile Generalitat Girona sunt create cu scopul de a recunoaște persoane fizice, persoane fizice sau juridice, care s-au remarcat prin eforturile și obiectivele lor în domeniul lor profesional, precum și prin implicarea în asociații civice, culturale sau sportive realizate și care au contribuit la îmbunătățirea județelor Girona.

În acest sens, reprezentantul Guvernului a explicat că „Girona este o demarcație cu un puternic sentiment de apartenență, un oraș cu proiecte și referințe proprii pentru cetățeni. . Din acest motiv, dorim să vă prezentăm Premiile Generalitat Girona, la care lucrăm de luni de zile și pe care le-am conceput cu dorința de a încuraja valorile și inițiativele care ne fac să avem o societate mai bună”.

„Adesea, veștile proaste sau grăbiile ne copleșesc ziua la zi , și este important să ne rezervăm și spații pentru a revendica lucrurile pozitive care se întâmplă în jurul nostru. Cu aceste premii vrem să facem partea noastră pentru a evidenția referințe inspiratoare pentru noile generații, care arată că se pot face lucruri mari în teritoriu și că munca bună este recunoscută” , a primit reprezentantul Guvernului.

Premiile vor fi repartizate pe trei categorii, care vor purta numele a trei personalități din Girona. Scopul este, de asemenea, să le prețuim istoric și să le revendicăm valorile.

Premiul Josep Irla Bosch , jucătorului anului din Girona sau Girona, în semn de recunoaștere a oamenilor pentru cariera lor relevantă și remarcabilă, profesională sau vitală.

Josep Irla i Bosch a fost consilier, reprezentant al Generalitati la Girona, deputat, presedinte al Parlamentului si presedinte al Generalitati.

Ca comisar al Comisarului Generalitati la Girona, a favorizat educatia si cultura, în special cele care vizează sectoarele populare, precum și utilizarea catalanului în administrații. Toate acestea cu o gestionare financiară atentă care a confirmat poziţia sa de bun manager începută deja în municipiul său, Sant Feliu de Guíxols.

. Premiul Aurora Bertrana Salazar, pentru proiectul social care promovează echitatea și egalitatea în demarcația Girona. Aurora Bertrana i Salazar a fost scriitoare și muzicolog. A colaborat cu Asociația pentru Protecția Educației Catalane și a ținut cursuri la Institutul de Cultură și Biblioteca Populară a Femeilor. În mai 1932, ea a semnat bazele constituirii unui Front Unit al Femeilor de Stânga și, în exil, în sfârșitul Războiului Civil, a participat la acțiuni umanitare, datorită contactului cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

. ) Premiul Isabel Vila Pujol, la inițiativa de afaceri care s-a remarcat prin promovarea unei economii inovatoare, ecologice și responsabile din punct de vedere social în demarcația Girona.

Isabel Vila i Pujol, profesoară și sindicalistă republicană catalană. A avut grijă de răniții de la incendiul Bisbal, în revoluția din 457, mergând de la Llagostera la Bisbal , trecând prin Calonge. Era cunoscută și sub numele de „Isabel cinc hores” pentru lupta ei în favoarea zilei de cinci ore pentru minori în 09 ani și a fost numit secretar al sindicatului La Internacional, devenind primul lider sindical din Europa.

premiul care va fi acordat câștigătorilor este o reproducere a Torso de Venus, de Aristides Maillol , din acest motiv spațiul în care se află sculptura, în clădirea Generalitati de Catalunya din Girona, a fost scena aleasă pentru a face prezentarea în presă.

Ceremonia de premiere va avea loc pe 20 din aprilie, coincidend cu data la care președintele Francesc Macià, în anul 1932, l-a numit pe Josep Irla ca prim comisar delegat al Generalitati în Girona, odată ce a fost proclamată a doua Republică și Generalitati și-a recâștigat autoguvernarea. Postul de poliție delegat a fost antecedentul Delegației Guvernului.

În curând, publicarea regulamentului bazele premiilor și apelului, precum și restul detaliilor acestei prime ediții.

Sursa: Generalitat din Girona va crea trei premii proprii recunoaște proiecte și referințe locale