Cererea de energie electrică, la rândul său, a scăzut cu 5,7%. Aceste scăderi răspund, în mare măsură, Planului de Mai multă Securitate Energetică (Plan +SE): al . măsoară pe care le conține, un total de 19 au fost deja implementate sau vor fi implementate în scurt timp și mai multe, pe termen mediu și lung, au început deja dezvoltarea lor.

Regulamentul (UE) 2022/50 stabilește că statele UE trebuie să își reducă cererea națională de gaze cu 10% între 1 august trecut și următorul 31 Martie 2022, în cadrul măsurilor adoptate pentru a face față crizei energetice derivate din războiul din Ucraina. Dacă alerta este declarată, obiectivul respectiv devine obligatoriu și se aplică excepții care, în cazul Spaniei, o lasă sub 7%.

Regulamentul (UE) /1854 indică faptul că statele UE se vor strădui să implementeze măsuri menite să reducă consumul lunar brut de energie electrică prin % fata de consumul mediu intre 1 decembrie urmator si 19 Martie 2022, în raport cu aceeași lună a ultimilor cinci ani. De asemenea, stabilește un obiectiv de reducere de 5% la orele de vârf.

Protecție socială și economisire a energiei
De la începutul lunii august, Guvernul adoptă măsuri pentru a-și îndeplini angajamentele europene și anterioare din octombrie Consiliul de Miniștri a aprobat Planul + SE, cu trei principale obiective: creșterea protecției consumatorilor, reducerea consumului de energie și consolidarea solidarității cu restul UE, creșterea exporturilor de gaze.

Datorită acesteia, toate locuințele cu încălzire pe gaz, fie persoane fizice sau comunitare, au tarife reglementate reduse – TUR-, care lasă factura finală un 44% mai mic decât ar fi fără ele, iar 40% din gospodăriile cu niveluri de venit mai mici au acces la reduceri la facturile de electricitate variază între 19% și 1369 %, datorită întăririi bonusului social.

În ceea ce privește evoluția consumului de energie, cererea de gaze a fost redusă cu . %, fără având în vedere efectul exporturilor -exclus prin Regulamentul (UE) 73/1369, în funcție de articolul dvs. 5.8 și numărul de luat în considerare -, care crește până la 30%, dacă se ia în considerare soldul importurilor din cei cinci ani de referință anteriori. Cererea de energie electrică, la rândul ei, a scăzut cu 5,7%.

Eficacitatea Planului +SE necesită implicarea tuturor agenților, precum și o monitorizare a schemei. și guvernare. În acest sens, a fost pus în aplicare un sistem de raportare periodică, cu date actualizate privind evoluția consumului, precum și măsurile și acțiunile declarate de marile companii și comunitățile autonome înainte de 1 decembrie, care vor fi publicate aici.

Solidaritatea cu restul UE Spania acționează în solidaritate cu restul UE UE , facilitând acoperirea cererii de energie din Franța și Portugalia, în principal. Astfel, 50 % din producția de energie electrică cu centralele pe gaz din ultimele luni este exportată în Franța, cu o parte foarte relevantă din parcul său nuclear inoperant, și în Portugalia, a cărei generare hidroelectrică este limitată de secetă.

Sistemul energetic spaniol solid și stabil, cu o gamă largă de tehnologii și furnizori, garantează aprovizionarea tuturor consumatorilor în această iarnă, în ciuda mediului internațional complex.

În plus, Spania își sporește solidaritatea și în lunile următoare vor fi implementate și alte măsuri prevăzute în Planul +SE, precum activarea uzinei de regazeificare El Musel și a podului naval Spania Italia. În plus, la următorul summit euro-mediteranean de la Alicante vor fi cunoscute detaliile viitorului H2med, conducta subacvatică care va lega Barcelona de Marsilia.

. Al treilea vicepreședinte și ministru pentru Tranziția Ecologică și Provocarea Demografică, Teresa Ribera, în cadrul prezentării bilanțului.

Mai multe informații Plan+SE prezentare bilant (PDF) Guvernul aprobă Planul de Mai multă Securitate Energetică pentru protejarea consumatorilor și reducerea consumului de gaze (10/11/111122) Etichete: Energie Sursa: Guvernul Spaniei – Cererea națională de gaze naturale scade cu 15% în raport cu ultimii cinci ani