#Spania – Forumul, care se va desfășura până marți la Madrid, în cadrul președinției spaniole a Uniunii Europene, se adresează agenților Forțelor și Corpurilor de Securitate și s-a concentrat pe bunele practici în gestionarea infracțiunilor motivate de ură și pe cooperarea sectorială. Conferința completează seminarul susținut de ONDOD pe 4 octombrie, care a analizat impactul inteligenței artificiale asupra managementului discursului instigator la ură.

Ministrul a punctat rețelele de socializare drept unul dintre factorii care au favorizat răspândirea discursului instigator la ură până când acesta a devenit una dintre principalele amenințări la adresa păcii sociale. „Pe spatele internetului au fost promovate discursuri care încearcă doar să spargă autonomia personală a persoanelor care aparțin anumitor grupuri sociale. Ele promovează inegalitatea și exaltă diferențele pentru a forța excluderea lor socială”, a deplâns Grande-Marlaska.

Pentru a combate extinderea discursului de ură, ministrul a evidențiat „progresele juridice și sociale importante în materie de integrare, nediscriminare și respect pentru diversitate” promovate de Ministerul de Interne, menționând în mod expres aprobarea Protocolului de acțiune al Forțele și Corpurile de Securitate pentru infracțiuni motivate de ură și comportament care încalcă normele legale privind discriminarea și cele două Planuri de Acțiune pentru Combaterea Crimelor motivate de ură.

La seminar participă personal 60 de agenți și peste 500 prin videoconferință, majoritatea din 12 țări din America Latină, care vor putea urmări aproximativ douăzeci de prezentări susținute de membri ai Comisiei Europene, UNESCO, OSCE, Agenția pentru Drepturi Fundamentale. al Uniunii Europene (FRA), Parchetul, Departamentul Securității Naționale, Poliția Națională și Garda Civilă, precum și diferite asociații din sectorul terț.

Ministrul interimar de Interne, Fernando Grande-Marlaska, în timpul discursului său la sesiunea de deschidere a Seminarului VI privind crimele motivate de ură.

Mai multe informatii Oficiul Național de Combatere a Crimelor de Ură (ONDOD) Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Grande-Marlaska solicită un „răspuns ferm” împotriva crimelor motivate de ură