#Madrid –

Ziua de 5 noiembrie comemorează munca îngrijitorilor, atât familiali, cât și profesionali, a persoanelor în vârstă, a persoanelor bolnave sau a persoanelor care suferă de orice tip de dizabilitate sau dependență, de conștientizare, conștientizare și atrage atenția asupra muncii pe care milioane de oameni o fac zi de zi .oameni cărora le pasă de ceilalți.

Din acest motiv, Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență a promovat ediția I a concursului „Experiențe în serviciile de îngrijire a persoanelor vârstnice”, organizat în cadrul Programului de dinamizare a vieții de zi cu zi în rezidențe și centre de îngrijire. pentru persoanele vârstnice în situație de dependență, aparținând Direcției Generale menționate.

Obiectivul principal al concursului este de a identifica și de a da vizibilitate celor mai remarcabile practici desfășurate de profesioniști din echipele tehnice însărcinate cu planificarea și dezvoltarea programelor de intervenție și revitalizare în centre.

Prin aceste premii, care vor fi înmânate în curând, Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență dorește să recunoască performanța zilnică a profesioniștilor din îngrijirea directă ai echipelor tehnice, implicarea și efortul lor în îngrijirea persoanelor vârstnice. De asemenea, își propune să îmbunătățească calitatea îngrijirii în centrele și rezidențele pentru bătrâni din Comunitatea Madrid, evidențiind efortul și munca profesioniștilor care își dedică munca îngrijirii persoanelor în vârstă.

De asemenea, în domeniul formării pentru îngrijitorii formali și informali, Comunitatea Madrid dispune de Centrul Alzheimer Reina Sofía (CAFRS), un centru de referință național și internațional, care permite profesioniștilor și membrilor familiei să acceseze formare continuă, printr-un program de formare. despre Alzheimer și alte boli neurodegenerative.

La 30 septembrie, un total de 1.458 de persoane au participat la acest program, dintre care 1.013 erau îngrijitori profesioniști și 445 erau membri de familie și îngrijitori informali.

Sursa: Comunitatea Madrid – Sărbătorim „Ziua internațională a îngrijitorilor”