Poliţia spaniolă a reţinut mai multe persoane, două de naționalitate română, după ce au fost găsite două cadavre îngropate într-o livadă din regiunea Murcia. Victimele sunt o fostă voleibalistă olandeză, Ingrid Visser (35 ani) şi partenerul ei, Lodewijk Severein (57 ani). Cei doi erau daţi dispăruţi din data de 15 mai.

Ziarul ABC citează pe pagina web surse confidenţiale din rândul anchetatorilor care spun că au fost reţinuţi trei cetăţeni români, dar se pare că deocamdată sunt doar doi români reținuți. Aceştia au antecedente penale și sunt suspectaţi că au fost implicaţi în comiterea dublei crime. Pe lângă cei doi români au fost reținuți și doi spanioli.

Autorităţile spaniole nu au dorit să dea prea multe detalii dar au asigurat că deocamdată se strâng informaţii despre caz în colaborare cu poliţia olandeză.

Perechea de cetăţeni olandezi a sosit în Spania în 13 mai, după ce a aterizat la aeroportul din Alicante. Cei doi au închiriat o maşină şi le-au spus rudelor că urmau să se întoarcă după două zile la Amsterdam. Motivul vizitei ar fi fost o consultaţie medicală, însă surse din rândul anchetatorilor spun că cei doi aveau o sumă importantă de bani la ei. Poliția urmărește mai multe piste de investigație și una dintre ele ar putea avea legătură cu o grupare infracțională.

Fosta sportivă de performanţă şi partenerul ei au dispărut la scurt timp după ce au primit o cameră într-un hotel din Murcia. Maşina închiriată de cei doi a fost găsită după 9 zile pe o stradă din oraş.

Dispariţia celor doi cetăţeni olandezi a atras atenţia presei din Olanda, iar la Murcia mai mulţi voluntari au lipit afişe cu fotografiile lor.

Până la urmă corpurile neînsufleţite au fost găsite într-o groapă de mică adâncime în apropierea oraşului Murcia.

{loadposition publi-in-article}

Ingrid Visser a fost convocată de 500 de ori cu echipa națională de volei a Olandei și a jucat la cluburi de volei din Spania.