#Madrid –

Comunitatea Madrid a prezentat astăzi Ilustriului Colegi Oficial al Medicilor din Madrid Planul de prevenire a sinuciderii din regiune, un document de consens în care asociațiile de pacienți, familii și profesioniști au participat într-o manieră multidisciplinară și în care sunt implicați fiecare. a ariilor diferitelor ministere ale Guvernului autonom.

Coordonatorul Biroului Regional pentru Sănătate Mintală și Dependențe și directorul de spital al Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS), psihiatru Mercedes Navío Acosta, a fost responsabil de a face cunoscut textul, Trăi, un motto care reflectă măsurile și acțiunile la care sunt încurajați să adere toate instituțiile și agenții societății civile. Obiectivul este de a se asigura că regiunea continuă să fie liderul celor mai scăzute date de sinucidere completate din Spania, cu 5,9 cazuri la 100.000 de locuitori, comparativ cu 8,6 reprezentate de media națională în ansamblu.

Din acest motiv, de la Ministerul Sănătății au fost alocate peste 43 de milioane de euro Planului de Sănătate Mintală și Dependențe pentru perioada 2022-2024, care include angajarea a 370 de profesioniști și lansarea a 21 de echipe.grupuri specifice de prevenire. formată din 41 de muncitori, psihiatri și asistenți medicali de specialitate. Acest proiect, care este deja în funcțiune, susține programele existente și promovează acțiuni comune interdepartamentale.

La fel, durerea unui membru al familiei sau a unui prieten apropiat din cauza acestei cauze este o experiență cu potențial traumatic care poate necesita sprijin pentru a depăși, uneori deosebit de complexă din cauza sentimentelor de vinovăție și rușine pe care le poate presupune. Așa-zișii supraviețuitori sunt o prioritate a acestei inițiative datorită suferințelor mari trăite și a pericolelor pe care le implică pentru sănătatea mintală. Mărturia lor este o lecție de demnitate care a fost întotdeauna prezentă și a fost încorporată în diferite acțiuni. De asemenea, ei sunt participanți la acțiuni preventive odată ce și-au trecut procesul.

Rețea de proximitate pentru reducerea riscului

În plus, proiectul include crearea unei rețele de proximitate care să reducă riscul sau să îl detecteze din timp pentru a oferi persoanei sprijin și tratament atunci când are nevoie de el. În acest scop, se întărește coordonarea între toți agenții care participă la aceste situații vitale, de la echipele de securitate și urgență, precum pompieri, Poliția Națională, Poliția Locală, Garda Civilă și SUMMA112, până la profesioniștii din Asistența Primară și spitalele din regiune.

Planul este rezultatul a peste zece ani de muncă pe direcții specifice în cadrul măsurilor de minimizare a depresiei și a comportamentului suicidar în societate și oferă documente, manuale și materiale informative care pot fi accesate în acest legătură.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă Colegiului Oficial al Medicilor Planul de prevenire a sinuciderii