#Spania – În lunile iulie și august, Ministerul Industriei, Comerțului și Turismului a intensificat munca de primire, analiză și gestionare a cererilor depuse pentru cele două linii de ajutor PERTE VEC II, una pentru baterii și cealaltă pentru proiecte individuale. Această a doua fază a Vehiculului Electric PERTE este dotată cu 1.396 milioane de euro, iar termenul de prezentare a proiectelor expiră pe 15 septembrie.

Ministerul, prin Secretariatul General al Industriei, a desfășurat o activitate importantă de adaptare a programului ca răspuns la oportunitățile de îmbunătățire, la cerințele sectorului canalizate prin asociațiile profesionale și la noile condiții financiare și de reglementare.

Ministrul în exercițiu al Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, a explicat „echipa Ministerului vă pune la dispoziție tot timpul, dăruirea și mijloacele sale pentru ca ajutorul, care se rezolvă prin simpla concurență, adică prin ordin de sosire, ajunge la beneficiari cât mai curând posibil.

„Deși ambele apeluri sunt încă deschise, numărul de cereri și bugetul solicitat este o veste grozavă care ne spune că această a doua fază va fi un succes și suntem convinși că fondurile se vor epuiza”, a asigurat șeful Industriei, care a insistat asupra „interesului clar al sectorului auto spaniol de a paria pe țara noastră ca hub european al electromobilității”.

Pentru Gómez, „Spania conduce deja revoluția verde industrială la nivel european, iar PERTE VEC este o piatră de hotar esențială pentru electrificarea fabricilor noastre, protecția mediului și consolidarea mobilității viitorului cu transporturi din ce în ce mai decarbonizate.”.

Două linii de acțiuneAjutorul pentru lanțul valoric VEC este structurat în două secțiuni clar diferențiate: Prima dintre ele (secțiunea A) are ca scop încurajarea investițiilor în capacitatea de producție industrială a bateriilor pentru vehicule electrice, a componentelor esențiale ale acestora și a producerii sau valorificării materiilor prime fundamentale necesare. , beneficiind de condițiile aprobate în Cadrul temporar de criză și tranziție.

Până în prezent, 30 de companii au solicitat ajutor din această linie prin 41 de proiecte, care împreună vor mobiliza un buget de 5.009 milioane de euro.

Spania a notificat Comisiei, în cadrul Cadrului temporar de criză și tranziție, un regim de 837 de milioane de euro pentru sprijinirea producției de baterii pentru lanțul industrial de vehicule electrice și conectate, dintre care 550 de milioane sunt sub formă de subvenție. . și 287, împrumut.

A doua (secțiunea B) vizează sprijinirea planurilor de investiții care vizează lanțul valoric industrial al vehiculului electric și conectat, sistemele, subsistemele și componentele acestuia, precum și anumite sisteme de infrastructură auxiliare necesare implementării acestuia.

În acest caz, 109 companii au solicitat ajutor pentru 219 proiecte care vor mobiliza bugete de 2.580 de milioane de euro în ansamblu.

Pentru această a doua linie s-au chemat 559 de milioane de euro, dintre care 344 de milioane sunt sub formă de grant și 215 milioane sub formă de împrumut.

Ford și Basquevolt, primii beneficiariMinisterul Industriei, Comertului si Turismului tocmai a publicat prima lista cu proiectele aprobate provizoriu pentru linia de baterii PERTE VEC II.

Proiectele corespund companiilor Ford și Basquevolt. Compania ovală obține 37,6 milioane de euro pentru asamblarea bateriilor de vehicule electrice la fabrica sa din Almussafes (Valencia). La rândul său, compania bască va primi 14,7 milioane de euro pentru noua sa fabrică de producție de celule de baterie din Vitoria.

Întrucât este un simplu apel simultan, proiectele care sunt analizate vor fi publicate periodic în ordinea sosirii.

Linie de asamblare a vehiculelor

Mai multe informatii Portal de ajutor pentru vehiculul electric și conectat Etichete: PERTE Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul se concentrează pe procesarea cererilor PERTE VEC II