Centrul istoric Alcalá de Henares se va schimba complet datorită proiectului de îmbunătățire a mobilității, pietonalizării și implementării zonelor cu emisii scăzute în zona sa de vest.

Lucrările, care au început în ianuarie, au ajuns deja la a doua fază. În prima fază, s-au luat măsuri în Plaza de los Santos Niños și strada Postigo.

Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, a declarat că „mii de Alcalá, Alcaláínas și vizitatorii s-au putut bucura deja de aceste străzi în timpul sărbătorilor de Săptămâna Mare, cu procesiunile Frățiilor noastre, și de Podul Mai, în care Centrul Istoric a trăit sărbătorirea Complutum Renacida”

“ Suntem foarte multumiti de mersul lucrarilor: deja se vede o transformare reala, un spatiu pietonal mai mare si mai circulabil. Transformăm Centrul Istoric Alcalá de Henares, orașul nostru din Patrimoniul Mondial, într-un centru mult mai prietenos pentru pietoni, pentru locuitorii Alcalá și pentru turiști”, a declarat primarul.

Pentru viceprimarul orașului Alcalá). de Henares și consilierul pentru coordonarea proiectelor strategice și europene, Miguel Ángel Lezcano, „din echipa guvernului municipal, continuăm să lucrăm pentru Alcalá de Henares cu scopul de a avea un oraș vechi și mai înfrumusețat și mai accesibil. Ne angajăm să extindem zonele pietonale din centru cu scopul de a face străzile noastre și mai atractive pentru locuitorii din Alcalá și turism, una dintre principalele industrii din Alcalá de Henares”

A doua locotenent de primar și consilier pentru Urbanism și Proiecte, Alberto Blázquez, a declarat că „lucrările la proiectul de îmbunătățire a mobilității, pietonalizării și implementării zonelor cu emisii reduse în partea de vest a Orașului Vechi avansează. Ne angajăm pentru renovarea completă a centrului nostru”

A doua fază a lucrărilor a început deja și se lucrează simultan pe străzile Tercia și Empecinado. Odată ce fazele acțiunii se desfășoară, pe drumuri vor fi instalate elemente noi precum copaci sau mobilier.

De reținut că proiectul presupune reabilitarea mai multor străzi din zona de vest a ​​Istoria Casco a orașului, fiind zona de acțiune a acestui proiect zona perimetrală a Plaza de los Santos Niños, precum și străzile Empecinado, Tercia, Desks, Postigo, Seises, Plaza de Santa María. la Rica și împrejurimile pieței Puerta de Madrid.

Se generează trasee accesibile care dau continuitate diferitelor repere și elemente de patrimoniu din această zonă. De asemenea, sunt create noi zone de locuit și vor fi instalați copaci pe mai multe străzi. Datorită acestei intervenții se va genera un traseu pietonal de 1,2 km. de la Cuatro Caños la Puerta de Madrid, sau 760 de metri de la Puerta de San Bernardo la Puerta del Vado prin Calle Damas.

Această acțiune, care va fi finanțată de Fondurile Next Generation-UE, a fost prezentat de Consiliul Local în cadrul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență al Guvernului Spaniei ca o continuare a strategiei de mobilitate durabilă pentru care a optat echipa guvernamentală municipală. Sursa: Lucrari de imbunatatire a lucrarilor de desfasurare a mobilitatii, pietonalizare si implementarea unui zona de emisie în zona de…