Comunitatea Madrid a lansat astăzi Alianța Madrid pentru Talent Digital, pe care președintele regional, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat-o luni trecută la predarea primei ediții a Digitalizării. Premii, un mare pact între societatea civilă, companii și Administrație pentru promovarea și atragerea profesioniștilor din sectorul noilor tehnologii.

Grupul de lucru înființat a fost prezidat de ministrul administrației locale și digitalizării, Carlos Izquierdo, la care a participat ministrul adjunct pentru acest domeniu, José Antonio Sánchez; adjuncții miniștrilor pentru educație și universități, Fidel Rodríguez, și, respectiv, pentru ocuparea forței de muncă, Alfredo Timmermans. În plus, au participat directori generali cu competențe în proiect; reprezentanți ai Madrid Digital și Invest Madrid, precum și ai companiilor care alcătuiesc Comisia de Formare Digitală a Consiliului Consultativ.

Izquierdo a explicat că, „fiind Madrid regiunea spaniolă care concentrează un procent mai mare de locuri de muncă cu înaltă calificare în tehnologiile informației și comunicațiilor, trebuie să rezolvăm problema 150.000 posturi care nu sunt ocupate în acest sector. Este o problemă reală, despre care ni se spune zilnic în toate forumurile la care participăm”.

Din acest motiv, Executivul Autonom urmează să lucreze cu toate acele companii, organizații și instituțiile pe care aceste profiluri profesionale le solicită, să contribuie la acoperirea lor, îndreptându-l nu numai către solicitanții de locuri de muncă, ci către întreaga societate madrilenă.

„Sunt convins că The Alianța Madrid pentru Talent Digital va fi o pârghie pentru a continua să conducă Comunitatea Madrid să conducă cifrele de ocupare a forței de muncă și să-și sporească bogăția și bunăstarea cetățenilor săi”, a adăugat ministrul.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid începe parteneriatul public-privat pentru dezvoltarea talentelor digitale2022