#Madrid –

Pe parcursul anului 2022, Comunitatea Madrid a participat la un total de 144.289 de consultații prin serviciile de kinetoterapeut ale centrelor de sănătate din regiune.

Astăzi, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Kinetoterapiei, s-au desfășurat numeroase activități menite să conștientizeze populația cu privire la rolul pe care acești lucrători îl joacă în Asistența Primară și să-și facă cunoscută munca.

Pe parcursul săptămânii, specialiștii din acest sector au organizat zile porți deschise în diferite centre de sănătate din regiune unde au avut loc discuții și discuții cu cetățenii, ateliere de Pilates terapeutic sau cursuri de relaxare, printre altele. Obiectivul este de a transmite populației importanța practicării exercițiilor fizice și a menținerii unui stil de viață sănătos.

În prezent, 222 de profesioniști prestează servicii în peste o sută de Unități de Asistență Specială coordonate de Managementul Asistenței Primare. Acestea intervin în patologiile musculo-scheletice; boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC); cu persoanele în vârstă cu fragilitate sau deficiență funcțională; și în situații de durere cronică, printre altele. Ei îndeplinesc, de asemenea, sarcini educaționale pentru prevenire și autoîngrijire în populația madrilenă.

Cetăţenii au acces la aceste servicii după trimiterea de la medicul de familie. Odată ce cererea a fost făcută, pacientul se deplasează personal la Unitatea de Servicii Utilizatori cu documentul referit pentru a obține o programare la profesionistul desemnat.

Activități în diferite centre de sănătate

La această inițiativă au participat centrele de sănătate din Lucero (districtul Latina), Almendrales (Usera), Espronceda (Chamberí), Guayaba (Carabanchel), Potosí (Chamartín), Ángela Uriarte (Puente de Vallecas), Ensanche de Vallecas, Arroyo Media Legua (Moratalaz) și Doctor Castroviejo (Moncloa), în capitala Madridului.

În restul regiunii, au fost organizate activități în instalațiile Valdelasfuentes (Alcobendas); Valdemoro; Orașe (Getafe); Franța și Alicante (Fuenlabrada); El Soto (Mostoles); Humanes din Madrid și San Martín de Valdeiglesias. De asemenea, în Coridorul Henares din Nuestra Señora del Pilar și Juan de Austria (Alcalá de Henares) și în Las Fronteras (Torrejón de Ardoz); iar în zona de vest în Cerro del Aire (Majadahonda).

Sursa: Comunitatea Madrid – În 2022, Comunitatea Madrid a participat la peste 144.000 de consultații în unitățile de kinetoterapie de asistență primară