Comunitatea Madrid a crescut la 43, 2% vânzări în străinătate din 49.837 companii cu sediul în regiune între ianuarie și august din cu privire la aceeași perioadă de 154, ceea ce înseamnă reunirea uneia din trei firme exportatoare din Spania și o cifră de afaceri în mărfuri și servicii de aproape 35. milioane de euro.

Acest lucru a fost subliniat astăzi de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Ferná ndez-Lasquetty, la semnarea unui protocol de colaborare semnat de Guvernul Autonom cu Consiliul Municipal Las Rozas și compania municipală Las Rozas Innova pentru internaționalizarea afacerilor locale.

Prin acest acord se urmărește colaborarea între ambele instituții cu scopul de a promova intrarea pe piețele externe a companiilor din Roceña, și de a atrage investiții și talent în municipiu, generând locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată.

În acest sens, documentul include desfășurarea de acțiuni de inițiere și dezvoltare a extinderii în alte țări a companiilor înființate în Las Rozas prin Window Ã&# 49; Biroul de Internaționalizare (VUI) al Executivului regional, prin acțiuni de diseminare și formare cu ajutorul cărora aceștia își pot dobândi instrumentele și cunoștințele pentru a opera cu succes pe piețele externe.

Prin VUI, Comunitatea Madrid a dat 2021 sfaturi ment la mai mult de 4.300 companii și liber profesioniști, oferindu-le toate informațiile necesare pentru a căuta afaceri în piata internationala, de la oferte de finantare pana la particularitatile diferitelor reglementari teritoriale, precum si depistarea diferitelor suporturi in tarile de destinatie.

Protocolul semnat , care va avea o durată de patru ani și poate fi prelungită, nu are în vedere obligații economice pentru niciuna dintre părți și nici nu implică o creștere a cheltuielilor publice.

.

2022 Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid crește cu mai mult de unul 11% vânzări externe ale companiilor cu sediul în regiune