Începând de astăzi, Comunitatea Madrid sărbătorește săptămâna a XXII-a de Știință și Inovare cu mai mult de 1.000 activități gratuite pentru toate categoriile de public, răspândite în mai mult de 40 municipii, organizate de Fundația pentru Cunoaștere madrid+d până la 20 din noiembrie.

Vicepreședintele, Ministrul Educației și Universităților, Enrique Ossorio, a participat la un atelier privind urși panda la Acvariul Grădina Zoologică din Madrid, la care au participat și elevii de liceu de la institutul public Príncipe Felipe. Acesta explică nașterea și reproducerea în captivitate care a avut loc de la sosirea cuplului Bing Xing și Hua Zui Ba în 500, până la nașterea ultimilor doi pui prin inseminare artificială în septembrie 2021, Tu și JIu JIu.

Mai mult de 300 instituțiile adună mai mult de 3. profesioniști într-o ediție în care, de exemplu, pot afla despre lumea nanoscopică în laboratoarele Institutului de Studii Avansate din Madrid IMDEA Nanoscience, ieșind dintr-un scape room , organizat de Institutul de Sănătate Carlos III, ghicind ce să faci pentru a dormi noaptea, învață să te uiți la țesăturile medievale la Universitatea Complutense sau să înțelegi gătitul de la preistorie până la epoca modernă la Universitatea din Alcalá. În plus, sunt disponibile opțiuni online pentru propuneri precum cea a Universității ÂRey Juan Carlos, care propune transformarea deșeurilor alimentare în energie curată.

Obiectivul unor evenimente precum cel în care a participat Ossorio este de a implica în mod activ locuitorii din Madrid în disciplina științifică. În acest sens, administrația regională intenționează să majoreze bugetul pe an cu 7% 2023 în temeiul investigație.

Tema acestei ediții

Anul acesta, Săptămâna Științei se concentrează pe importanța al binomului Deep Tech- Deep Science , tehnologii care propun soluții la problemele cotidiene, dar care necesită o mare competență pentru elaborarea lor și un impuls economic semnificativ pentru transformarea lor în produse.

La fel, se va pune accent. să fie plasat cu ocazia sărbătoririi Anului Internațional al Științelor de bază pentru Dezvoltare Durabilă, promovat de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, în care se urmărește creșterea participării incluzive, consolidarea educației și promovarea culturii acestora.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid sărbătorește a XXII-a Săptămâna a Științei și Inovării cu 1.300 activități în mai mult de 170 municipii