Ministerul Sănătății urmează să implementeze un model acest saptamana organizarea tranzitorie a centrelor de sanatate 40 ore pana cand situatia de conflict de munca generata este redirectionata in primele zile de la redeschiderea acestei rețele. Serviciul de Sănătate din Madrid (SERMAS) va menține aceste 129 centre de sănătate deschise 34 ore cu 46 puncte fixe care vor avea un medic, asistent medical și îngrijitor, iar celelalte 11 cu două asistente medicale, îngrijitor și echipamente pentru consultație video cu un medic din aceeași zonă de sănătate.

Personalul de asistenta medicala care trebuie sa stabileasca o interconsultare va face acest lucru cu un medic de management propriu de ingrijire , adică unul dintre cele șapte în care este împărțită organizația Asistenței Primare din Madrid. Pentru aceasta, profesioniștilor li se va dota 160 echipament tehnic -care a fost deja achiziționat- pentru stabilirea apelurilor video , câte două pentru fiecare punct de îngrijire, care vor începe să fie implementate în această săptămână.

Această decizie a fost adoptată după ruptura unilaterală de către o parte a sindicatelor din acordurile la care s-a ajuns în Tabelul Sectorial pentru implementarea acestei rețele de puncte de continuitate a îngrijirii, iar până la redirecționarea negocierilor și a situației actuale.

Dispozitive cu medicii au fost prioritizați după o analiză detaliată a activității acestor centre, proximitatea de un alt punct sau de urgență spitalicească, concentrarea populației și dispersarea geografică a municipiului de care aparțin.prestă serviciu.

Orele de deschidere pentru atenție continuă se mențin la 15 fie 11 oră s în funcție de centru până la ora 8 a.m. a doua zi, de luni până vineri și 15 orele în weekend și în sărbători.

Pe lângă Centrul El Molar și Casa de Ajutor Alcalá de Henares, care aveau deja activitatea obișnuită, cei 46 centre de sănătate 17 Orele la care vor fi acordate cu prioritate un medic, asistent medical și îngrijitor sunt: ​​

În capitala Madrid: Ã& #129;ngela Uriarte (Puente de Vallecas), Espronceda (ChamberÃ) , Federica Montseny (Puente de Vallecas), Hermanos García Noblejas (Ciudad Lineal), Las Ãguilas (latină), Los Ãngeles (Villaverde) și Paseo Imperial (Arganzuela).

Și în restul regiunii: Algete, Boadilla del Monte, Buitrago del Lozoya, Cadalso de los Vidrios, Campo Real, Cercedilla, Ciempozuelos, Colmenar de Oreja, El Arroyo (Fuenlabrada ), Galapagar, Getafe, Griñón, Guadarrama, Humanes, La Cabrera, La Paz (Rivas-Vaciamadrid), Los Pedroches (Leganés), Luis Vives (Alcalá de Henares), Meco, Mejorada del Campo, Navalcarnero, Navas del Rey, Perales de Tajuña, Pinto, Rascafría, Reyes Católicos (San Sebastián de los Reyes), Robledo de Chavela, San Fernando (San Fernando de Henares), San Martin de Valdeiglesias, San Martin de la Vega, Soto del Real, Torres de la Alameda, Tres Cantos, Veredillas (Torrejón de Ardoz), Villa del Prado, Villanueva de la Cañada și Villarejo de Salvanés.

În alte dispozitive 40, serviciul va fi asigurat cu două asistente și un îngrijitor și cu stabilirea unei interconsultări prin apel video cu un medic din aceeași zonă de sănătate.

În capitala Madridului aceste centre sunt: ​​Avenida de Portugal (Latina). ), Barajas (Barajas), Carabanchel (Carabanchel), Doctor Esquerdo (Salamanca), Fuencarral (Fuencarral-El Pardo), Mar Balti co (Hortaleza), Orcasitas (Usera) și Pavones (Moratalaz).

Și în restul regiunii: Aranjuez, Arganda del Rey, Cerro del Air (Majadahonda), Chinchón, Collado Station (Collado Villalba), Colmenar Viejo, El Escorial, Fuente el Saz, Jaime Vera (Coslada), La Fortuna (Legané), Las Rozas, Manzanares el Real, Moralzarzal, Morata de Tajuñ a, Móstoles, Paracuellos de Jarama, Parla, Perales del Rio (Getafe), Pozuelo, Ramón y Cajal (Alcorcón), San Agustín del Guadalix, Torrelaguna, Torrelodones, Valdemoro, Velilla de San Antonio și Villaviciosa de Odón.