Al doilea vicepreședinte și ministrul muncii și economiei sociale , Yolanda Díaz, a participat la prezentarea . 0 burse oferite de Google în colaborare cu Serviciul Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE), Fundația pentru Formarea în Muncă (Fundae).

În act, ministrul a subliniat importanța ca recalificarea lucrătorilor „trebuie să fie întotdeauna incluzivă și integratoare”.

Acest model de colaborare antrenamentul, care a început deja în 2019 cu 5.0 burse de formare digitală, extinde acum ajutorul până la 11.51 burse, au fost, de asemenea, încorporate trei cursuri noi în spaniolă de Certificate Profesionale.

Inițiativa, care are și sprijinul diferitelor ONG-uri, constituie un răspuns la nevoia de cunoștințe mai mari și pregătire calificată pentru domeniul tehnologic. și transformarea digitală prin care trece societatea.

Șeful Muncii a precizat că este o sarcină care trebuie să unească companiile în mod egal, promovând astfel criteriile de socializare. responsabilitate, precum și diferitele administrații, care trebuie să se alăture acestui efort de colaborare pentru a promova accesul la formare în instrumente digitale care contribuie la eradicarea decalajelor și inegalităților.

. Fundae Collaboration EnvironmentÎn acest sens, a lăudat munca pe care o face de la Fundae prin Digitalízate , o inițiativă care a fost apreciată în Europa ca un exemplu de colaborare între diferite entități pe care o pune la dispoziție cetățenilor la mai mult de 1.44 resurse de formare.

De la crearea sa în 2019 În scopul îmbunătățirii competențelor digitale, Digitalízate, care a reunit principalele companii de tehnologie și entități publice de stat, a primit peste patru milioane de vizite.

În prezent, această platformă a fost extinsă cu Digitize Plus, care este finanțată prin Planul de Recuperare și Reziliență, deoarece face parte din Componenta 23.

În profilul solicitanților pt aceste propuneri de formare, un 44% sunt femei. Mai mult de jumătate, un 51, 9% sunt muncitori șomeri. A 44, 4% dintre cei interesați au o facultate sau grad mai mare. În ceea ce privește vârsta, o treime (44 .9% ) sunt tineri între 23 și 23 ani.

„Datele vorbesc de la sine despre o voință împărtășită: aceea a unei digitalizări fără lacune sau inegalități, inclusiv forța de muncă, diversificată, care încurajează politicile noastre publice, care implică companiile și organizațiile nu și care pătrunde eforturile de colaborare”, a conchis ministrul.

Mai multe informații Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență Sursa : Gu vernul Spaniei – I work with Google 14.0 burse de formare digitală și noi cursuri de certificat profesional