Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, în timpul discursului său | EFE

L Intervenția ministrului a avut loc cu puțin timp înainte ca prim-ministrul, Pedro Sánchez, să procedeze la încheierea congresului care, pe parcursul a trei zile, a transformat Madrid în capitala mondială a mobilității durabile. . „Îmi permiteți să felicit organizatorii și vorbitorii acestui congres. În opinia mea, a îndeplinit toate așteptările pe care le-am depus în el”, a asigurat Raquel Sánchez.

În acest sens, șeful portofoliului Transport, Mobilitate și Agenda Urbană s-a asigurat că ideile propuse, mesajele lansate și dezbaterile care au avut Apelul pentru mobilitate globală au întărit propunerile Guvernului și au confirmat că obiectivele pe care acesta le urmărește în ceea ce privește mobilitatea viitoare „sunt realiste”.

„Ne dorim ca orașele noastre să fi eliminat vehiculele cu ardere din flota lor în câțiva ani. Ne dorim ca calea ferată, cel mai prietenos mijloc de transport, să fi câștigat o cotă de piață semnificativă. În acest viitor apropiat pe care ni-l imaginăm, vor fi mai puține mașini private în centrele urbane, cele mai multe dintre ele vor fi electrice și, în cea mai mare parte, vor face naveta se vor face cu transportul în comun, în mașini comune și cu bicicleta”, a explicat ministrul înainte de a sublinia că și transformarea orașelor este fundamentală, în urma „noilor abordări urbane la scară umană” care permit reducerea nevoii de mobilitate. .

Transformare urgentăPentru a realiza „transformarea urgentă” a mobilității și a orașelor și, astfel, pentru „atenuarea cât mai curând posibil a consecințelor catastrofale ale încălzirii globale”, ministrul Sánchez amintește că Ministerul are investițiile și reformele incluse în Planul de recuperare, transformare și reziliență (PRTR), care urmărește să facă Spania „mai verde, mai digitală, mai coerentă și mai egalitară”. „Acestea sunt investiții și reforme în care mobilitatea durabilă este un pilon fundamental. O mobilitate durabilă cu care intenționăm să contribuim la PIB-ul nostru mai mult decât .000 milioane de euro și creați mai mult de 34. locuri de muncă”, a punctat el în Auditoriul Principal al congresului desfășurat la Ifema.

Procesul de decarbonizare iar digitizarea mobilității se bazează pe mai multe reforme și strategii, cum ar fi viitoarea Lege a mobilității durabile, Strategia de mobilitate sigură, durabilă și conectată . , Strategia Indicativă Feroviară și două inițiative importante: Mărfuri 20 și Cercanías .

Trei pariuriÎn timpul discursului ei, ministrul a a subliniat trei pariuri sau priorități pentru a atinge obiectivul de atenuare a schimbărilor climatice. Primul este angajamentul față de mașina electrică din cauza „necesității de modernizare, decarbonizare și digitalizare a sectorului auto”. Această prioritate „justifică Proiectul Strategic al Vehiculului Electric și Conectat, cu care ne propunem să promovăm climatul industrial care face posibil ca Spania să devină hub-ul european al electromobilitatii. Un angajament pe care Planul de Recuperare l-a făcut posibil”, a explicat Sánchez.

Al doilea mare pariu al PRTR este calea ferată. „Este modalitatea de transport care întruchipează cel mai bine valorile și obiectivele urmărite de Uniunea Europeană încă de la crearea ei: o Europă unită, conectată și unită; o Europă durabilă din punct de vedere ecologic”, a subliniat ministrul înainte de a aminti că Ministerul lucrează. să finalizeze coridoarele feroviare europene și să crească ponderea trenului în transportul de mărfuri și călători. Un obiectiv pentru care are circa 6.280 milioane de euro din Planul de redresare.

„Coridoarele mediteraneene și atlantice sunt esențiale atât pentru decarbonizarea economiei, cât și pentru creșterea oportunităților pentru oameni și companii. . Sunt proiecte de stat. Răspund împreună unei idei de țară mai conectată. O idee de țară în slujba unei mobilități mai durabile și mai eficiente a călătorilor și a mărfurilor”, a afirmat Sánchez în cadrul prezentării sale.

Al treilea angajament este Agenda Urbană și evoluția orașelor către centre urbane care „return spațiul public pietonilor și bicicliștilor și pun capăt dictatura pe care o exercită vehiculul privat în viața noastră”, a precizat Raquel Sánchez. „Fondurile PRTR fac posibilă această transformare.

Dedicăm aproximativ 3.000 milioane pentru promovarea mobilității active și decarbonizate în orașe cu acțiuni precum crearea de zone cu risc scăzut emisii, promovarea transportului în comun cu benzi prioritare și parcări disuasive, amenajarea itinerariilor pietonale și a pistelor pentru biciclete și umanizarea zonelor urbane”, a detaliat ministrul.

„Din ei, mai mult de 2. au ajuns deja la Comunitățile Autonome și la Primării și luna viitoare vom lansa un nou apel pentru 500 milioane de euro pentru acesta din urmă”, a adăugat el.

Colaborare și cooperareRaquel Sánchez a profitat de prezentare pentru a reitera importanța colaborării între administrații și a implicării private companiilor să execute cu succes Planul de redresare.

„Decretul-lege de măsuri urgente pentru executarea Planului de redresare nu este care să ia în considerare această împrejurare . Este că a făcut-o a lui. Pe lângă eficientizarea procedurilor administrative, acesta a inclus cele două principii care au ghidat Planul: cooperarea între administrații și colaborarea cu sectorul privat. Știm că succesul depinde de fiecare. Companiile au și propria responsabilitate pentru că sunt depozite ale tehnologiei pe care trebuie să se bazeze noua mobilitate”, a conchis acesta.

Etichete: Schimbări climatice Plan de recuperare, transformare și reziliență // Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez subliniază angajamentul Spaniei față de un transport sigur, capabil să protejeze sănătatea și mediul