Credincioși programării noastre de vineri, vă propunem unele dintre cele mai bune activități pentru a profita la maximum de weekend în cadrul catalogului variat pe care vi-l oferă Madrid.

Dolore, cu aripile iubirii am sarit peste zid (Teatru)

Teatrul Spaniol. Sala Margarita Xirgu.

Scris si regizat de Selu Nieto, Dolores, cu aripile iubirii am sarit zidul ne prezintă o lume aproape distopică. Visele sunt de neatins, chiar și pentru cei doi protagoniști, interpretați de însuși Selu Nieto și Esther Alonso, o pereche de oameni de teatru care nu și-au pierdut niciodată speranța. O producție de Teatro a la plancha care nu va lăsa pe nimeni indiferent în tratarea problemelor actuale.

Dolore, frumoasa! (Cinema)

Cinetecă. Abatorul Madrid. Plaza de Legazpi, 8

Cineastul Jesús Pascual prezintă ¡Dolores, frumos!, un documentar care prezintă relația dintre cultura LGTB andaluză și Săptămâna Mare, o poveste despre modul în care una dintre cele mai consolidate tradiții din Spania a fost influențată de la marginile societății. Un fenomen unic în care devotamentul, mândria și venerarea imaginilor merg mână în mână.

DU@L (Dans)

Fernán Gómez. Centrul Cultural al Vilei. Plaza de Colón, 4

Festivalul Flamenco Madrid propune DU@L, un dialog între două corpuri, interpretat de Juan Carlos Avecilla însoțit de Jose Alarcón, în care dansul servește drept scuză pentru a întreba: Ce înseamnă să fii bărbat? Prin cântecul popular și figura a doi cocoși, lucrarea își construiește propria identitate masculină, fără stereotipuri de gen. Muzica, creată de interpreți în direct, pe lângă faptul că este însoțită de fragmente din versurile cântăreței Silvia Pérez Cruz, adaugă tușa finală unei lucrări pline de nuanțe.

Arturo Soria. O minte poliedrică. 750-750 (Expoziție)

Muzeul de Istorie. Strada Fuencarral, 78

Arturo Soria poate fi considerat unul dintre cei mai importanți urbaniști din Madrid. Viziunea sa progresistă se vede în construcțiile sale cu cartiere create pentru a aborda egalitatea de șanse, muncă, locuințe decente, pe lângă căutarea echilibrului ecologic. Această expoziție evidențiază aceste virtuți și îi investighează figura și mintea.

Paüra (Concert de teatru)

Pret Teatrul Circ. Runda Atocha, 35

Compania Lucas Escobedo prezintă un spectacol de comedie pentru toate publicurile cu muzică live. În mod ironic, în această comedie muzicală deliranta, frica este cea care ține centrul scenei și adevărul este că lucrarea ne prezintă acest sentiment care este prezent în noi toți, dar care poate fi combătut prin râs și bucurie. Un amestec incredibil de teatru, muzică, umor și tragedie care ne va aduce mai aproape de acea emoție universală cu care încercăm cu toții să o luptăm. Paüra a fost finalista la Premiile Max 2022 în secțiunea cel mai bun spectacol muzical.

Spune-mi Sesame: o gustare povestitoare (Povestitor)

Abator Madrid. Plaza de Legazpi, 8

În mâinile Pepei „Mariscadora de tales” ne putem bucura de o sesiune de povestiri cu tematică culinară care ne va stârni apetitul pentru ceea ce ca, in continuare, se va desfasura o activitate manuala in care se va face o gustare inspirata din lectura.