#Madrid –

PREMIAT DE SOCIETATEA SPANIOLĂ DE NEUROLOGIE

Un neurolog de la Spitalul Universitario de La Princesa, Ana Gago Veiga, a fost distins de către Societatea Spaniolă de Neurologie (SEN) cu Premiul „SEN Cefaleas”, ca recunoaștere a muncii sale științifice extinse și a devotamentului ei pentru cercetarea acestor boli neurologice. Dr. Ana Gago, care a primit premiul de la președintele SEN, dr. José Miguel Láinez, a avut o activitate intensă de cercetare, mai ales în ultimii trei ani, participând la studii de cooperare cu diferite spitale spaniole precum și la dezvoltarea a unei linii de cercetare privind utilitatea senzorilor și a algoritmilor de învățare automată pentru predicția atacurilor de migrenă.

Născută la Vigo, dr. Ana Gago este licențiată în Medicină la Universitatea din Santiago de Compostela, specialist în Neurologie de la Spitalul Universitario de la Princesa (Madrid) și doctorat în Medicină la Universitatea Autonomă din Madrid. De asemenea, a absolvit un master internațional în patologie și prevenire cardiovasculară și o diplomă postuniversitară în neuropsihologie și demență.

Asistență medicală extinsă și carieră științifică

În prezent, este responsabilă de Unitatea de Cefalee a Spitalului Universitario de La Princesa și profesor asociat al Departamentului de Medicină al Universității Autonome din Madrid. În plus, colaborează activ în diferite grupuri de studiu: este coordonatorul Grupului de cefalee al Asociației de Neurologie din Madrid și membru al Unității de sprijin pentru inovare a Spitalului Universitario de la Princesa. Ea a fost, de asemenea, membră a Grupului de Studiu pentru Cefalee al Societății Spaniole de Neurologie, unul dintre primii doi coordonatori ai Grupului Național de Cefalee și Membru al Grupului de Studiu a Durerii de Cap și Durere Orofocială al Societății Spaniole de Durere. Ea a fost, de asemenea, responsabilă pentru Secția de Neurologie a Clinicii Bilingve Anglo-American Medical Unit. A fost speaker și coordonator a numeroase cursuri de formare științifică și cursuri pentru pacienți și familii.

În ceea ce privește activitatea sa științifică, cariera ei este susținută de numeroase publicații științifice naționale și internaționale, diverse capitole de carte, precum și activitatea sa de redactor și recenzor al altor publicații și ia fost acordată 2 brevete. Ea a prezentat, de asemenea, peste 100 de comunicări orale și postere la conferințe naționale și internaționale, ca autor principal sau colaborator. Activitatea sa de cercetare a fost recunoscută cu peste 30 de premii și distincții naționale și internaționale.

Premiile SEN reprezintă recunoașterea de către această societate științifică și de către neurologii spanioli a acelor persoane și/sau entități care au contribuit la dezvoltarea neurologiei.

Sursa: Comunitatea Madrid – Un medic neurolog de la Hospital de La Princesa, Ana Gago, primește Premiul „SEN Cefaleas” pentru munca sa științifică