#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aprobat astăzi o investiție de 1,5 milioane de euro pentru apelul de subvenții pentru entități non-profit care promovează proiecte care vizează sprijinirea și protejarea familiilor. Principala noutate pentru acest an este că ajutorul va fi extins la toate acele organizații care lucrează în sprijinul acestuia prin diferite linii.

Până anul trecut, această inițiativă a vizat asociațiile care lucrează cu gravide și mame fără resurse, cu copii nou-născuți de până la trei ani, în situații vulnerabile și lipsite de o rețea de sprijin. Executivul regional își propune acum să consolideze protecția și apărarea familiilor în ansamblu ca pilon de bază al societății și transmiterea valorilor, acordând ajutoare entităților care îl oferă femeilor aflate în situații vulnerabile dar și altora care au ca scop sprijinirea acestui lucru. instituţie.

Aceste subvenții sunt deschise acelor asociații care reprezintă diferite grupuri cu dificultăți deosebite, astfel încât vor fi eligibile să le primească și cele care lucrează pentru susținerea familiilor numeroase, monoparentale, adoptive și adoptive.

În apelul de anul trecut, au fost asistați peste 8.000 de femei și 6.000 de minori, astfel că au beneficiat peste 14.000 de persoane. Peste 1.600 de mame au fost oferite servicii de inserție socio-laborală și îndrumare juridică și psihologică a o mie dintre acestea și peste o sută de copii. În plus, a fost asigurată cazare pentru aproape 200 de femei și 200 de minori.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid solicită 1,5 milioane de ajutoare pentru promovarea natalității și îngrijirea minorilor