Consilierul pentru Cultură din Alcalá de Henares, María Aranguren, a vizitat astăzi participanții la Adunarea anuală a Rețelei ACIELOABIERTO, o rețea exclusivă de Festivaluri de Dans Contemporan în Spații Neconvenționale care se întâlnește în acest weekend la Hotel Bedel pentru a pregăti programarea care va să integreze cele 16 festivaluri aparținând Rețelei care vor avea loc anul acesta în diferite părți ale geografiei spaniole.

Asociația Culturală Minimarte din Alcala, formată din Alberto Almazán și Luiscar Cuevas, face parte din Rețeaua ACIELOABIERTO de la includerea Festivalului Cervandantes anul trecut în aceasta.

„Cervandantes” s-a născut în 2016 ca o inițiativă a Asociației Culturale Minimarte cu scopul de a promova dansul contemporan și abordarea acestuia față de publicul orașului, profitând de cadrul scenic incomparabil oferit de spațiile urbane din Alcalá pentru reprezentarea spectacole și desfășurarea activităților legate de dans.

Primarul Culturii s-a referit la faptul că municipalitatea are un Festival care aparține Rețelei drept „o mândrie pentru Alcalá, care cu Cervandantes, singurul Festival al Comunității Madrid inclus în Rețea, poziționează orașul în avangarda dans contemporan, aducând gratuit munca unor companii de relevanță globală tuturor publicului”.

Rețeaua A Cielo Abierto este formată din Festivaluri care au loc în locuri precum Zaragoza, Tenerife, Bilbao, Cádiz, San Sebastián, Valencia, Alcalá de Henares, Galicia sau Cáceres, printre alte locații. Obiectivul său principal este serviciul public de conectare gratuită a lucrărilor dansatorilor și coregrafilor cu cetățenii. Rețeaua lucrează în prezent la o serie de proiecte de cooperare culturală prin legăturile sale naționale și internaționale.

Sursa: Alcalá găzduiește Adunarea pentru pregătirea celor mai bune Festivaluri de Dans Contemporan în Spații Neconvenționale din țară