#Spania – Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane a deschis termenul limită pentru depunerea cererilor de ajutor pentru regenerarea și reabilitarea patrimoniului istoric spaniol, în cadrul Programului Cultural 2%. Astfel, potențialii beneficiari ai programului, care sunt entități locale, comunități autonome, consilii forale și provinciale, entități publice și fundații publice sau private non-profit, au la dispoziție până la data de 15 octombrie 2023 pentru a participa la noul apel în concurs competitiv. Termenul s-a deschis la 1 septembrie.

Apelul are un buget maxim de 80 de milioane de euro, cu 20 de milioane de euro mai mult decât în ​​ediția precedentă, și urmărește, printre altele, să contribuie la recuperarea și îmbogățirea patrimoniului nostru cultural și arhitectural, regenerând, în același timp, mediul său din apropiere. și stimularea activității sale economice.

Astfel, scopul programului este de a cofinanța acțiuni de recuperare sau îmbogățire a proprietăților declarate Bunuri de Interes Cultural, de proprietate și folosință publică, sau proprietate privată nonprofit, dar trecute în uz public. În orice caz, pot alege și imobilele aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO. Astfel, se preconizează mobilizarea unei investiții totale de peste 110 milioane de euro și acționarea în peste 100 de acțiuni răspândite pe întreg teritoriul național.

Potentialii beneficiari trebuie sa depuna cererile de ajutor prin sediul electronic al Ministerului. În acest sens, Mitma a publicat un document suport pentru depunerea cererilor prin sediul electronic care poate fi consultat la acest link.

În scopul facilitării depunerii cererilor, pe 13 septembrie va avea loc o zi de informare adresată potențialilor beneficiari ai apelului, care va avea loc la sediul Mitma și care poate fi urmărită și electronic. Este necesară înregistrarea prealabilă.

2% Program CulturalNoua cerere de ajutor din Programul Cultural 2% este perfect aliniată cu prima lege de stat a Calității Arhitecturii aprobată în iunie 2022 (Legea 9/2022), în ceea ce privește scopul urmărit de promovare a protecției patrimoniului arhitectural, atât istoric. și contemporane, care datorită valorilor lor culturale, sociale și de mediu prezintă un interes deosebit.

Cererea de ajutor a fost publicată pe 22 iulie în Monitorul Oficial de Stat (BOE), după ce a fost semnată de secretarul de stat pentru Transporturi, Mobilitate și Agenda Urbană, David Lucas Parrón, prin delegația ministrului Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane. , Raquel Sánchez Jiménez.

Programul de Conservare a Patrimoniului Istoric și Artistic, Acțiuni ale 2% Cultural, constituie unul dintre instrumentele Administrației Generale a Statului de a răspunde mandatului constituțional prin care Puterile Publice trebuie să garanteze conservarea și să promoveze îmbogățirea patrimoniului. patrimoniul istoric și cultural.și artistic al orașelor Spaniei și a bunurilor care o compun.

După instituirea noii proceduri de concurs competitiv, în VI-a Acord de colaborare între fostele Ministere ale Dezvoltării și Educației, Culturii și Sportului, sunt publicate acum patru cereri de ajutor.

Odată cu această nouă convocare, în conformitate cu prevederile acordului VIII de colaborare între Mitma și Ministerul Culturii și Sportului, valabil până la 31 decembrie 2026, programul are un buget obținut din aplicarea procentului de 2% din lucrările publice. se descurcă.

Mitma procesează, împreună cu Ministerul Culturii și Sportului, fondurile pe care le generează pentru acest program și în 2014 și-a majorat procentul de contribuție de la 1 la 1,5%, instituind o nouă procedură de apelare a ajutorului competitiv.

Spectacole ale Programului Cultural 2%.

Mai multe informatii Mai multe detalii despre briefing Link pentru înregistrarea la sesiunea de informare Etichete: Apeluri SIDA Sursa: Guvernul Spaniei – Transport, Mobilitate și Agenda Urbană deschide perioada de depunere a cererilor de ajutor din Programul Cultural 2%.