„Am fost susținători ai acestui proiect fără a fi deținătorii puterilor și fără a fi obligați să contribuim, pentru că acest Guvern va apăra mereu interesul general, bunăstarea, dreptul la mobilitate și sănătatea cetățenilor. Nu vom ezita niciodată. să colaboreze cu restul puterilor publice”, a asigurat ministrul în cadrul ceremoniei de semnare, la care a participat și ministrul Dezvoltării, Articulării Teritoriului și Locuințelor din Junta de Andalucía, Marifrán Carazo, care a avut prezența președintele Comunității Autonome, Juan Manuel Moreno Bonilla; delegatul Guvernului în Andaluzia, Pedro Fernández; și primarul din Sevilla, Antonio Muñoz.

În discursul său, șefa Mitma a asigurat că semnarea acordului concretizează angajamentul asumat de Minister de a contribui cu jumătate din cei 1.301,3 milioane de euro (TVA inclus) bugetați pentru construcția tronsonului de nord al liniei 3, și a a reamintit că fără participarea Guvernului „această lucrare ar fi imposibil de executat”.

„Împlinim ceea ce promitem”, a adăugat el, referindu-se la angajamentul anunțat de Minister de a contribui cu un euro pentru fiecare euro investit de Consiliu. Astfel, odată cu semnarea acordului, Mitma este de așteptat să finanțeze extinderea cu aproximativ 650,6 milioane de euro.

„Nu ne-a trecut niciodată prin cap să ne punem în profil. Suntem mișcați doar de interesul general”, a afirmat ministrul, care nu a ezitat să-și amintească că Guvernul a colaborat deja activ la realizarea altor infrastructuri de bază pentru mobilitatea andaluzului. unele precum metroul Malaga și linia 1 a metroului Sevilla.

AcordDupă cum se precizează în acord, Mitma va efectua un prim transfer către CA de 20,2 milioane de euro înainte de 30 iunie 2023 ca avans pentru începerea lucrărilor. Începând cu 2024, următoarele contribuții vor fi făcute înainte de 31 decembrie a fiecărui an pe baza investițiilor realizate și justificate de Guvernul Andaluz.

Astfel, Consiliul are acum sprijinul financiar necesar pentru demararea lucrărilor, motiv pentru care Raquel Sánchez i-a încurajat pe responsabili să „înceapă licitația și să înceapă realizarea lucrărilor cât mai curând posibil, în beneficiul cetățenilor din Sevilla”.

Concret, textul precizează că fiecare administrație va contribui cu 50% din costul lucrărilor pe tronsonul de nord al liniei 3 a Metroului, precum și cu cel al conducerii lucrărilor, asistenței tehnice, controlului mediului, controlului calității, coordonării securității și sănătății. a lucrărilor, înlocuirea serviciilor afectate și exproprierile.

Modelul ales pentru dezvoltarea liniei 3 constă într-o primă fază de execuție a lucrărilor într-o perioadă de opt ani prin licitarea contractelor de lucrări de către Junta de Andalucía, finanțată cu contribuțiile ambelor administrații, și o a doua fază. de operare și întreținere care va fi responsabilitatea Junta de Andalucía și, după caz, cu participarea administrațiilor locale într-un mod similar cu Linia 1.

Secțiunea de nord a liniei 3 a metroului din Sevilla constă dintr-o cale dublă, în mare parte subterană, care are aproximativ 7.550 de metri lungime. Această secțiune începe în partea de nord a orașului, lângă autostrada SE-20 din Pino Montano, și se extinde până în zona Prado de San Sebastián, unde va face legătura cu linia 1.

Această secțiune de nord are 12 stații, una dintre ele la suprafață și unsprezece subterană. În plus, include o ramură tehnică de circa 1.350 m pentru legătura cu atelierele și depozitele.

Angajamentul pentru mobilitatea durabilăExtinderea metroului din Sevilla face parte din strategia Mitma de a promova mobilitatea sigură și durabilă și de a prioritiza și stimula utilizarea transportului public, în special a transportului cu emisii reduse, cum ar fi calea ferată.

„Îmbunătățirea calității vieții în orașele noastre și realizarea unei mobilități care respectă mediul înconjurător constituie coloana vertebrală a acțiunii politice a Ministerului pe care îl reprezint”, a explicat ministrul în cadrul semnării acordului. Un pariu care are un mare exponent în politicile aprobate pentru a da un răspuns eficient la consecințele economice ale războiului din Ucraina, precum abonamente gratuite pentru navetiști, linii convenționale Media Distancia și autobuze de stat și reduceri la alte mijloace de transport public colectiv pentru călători obișnuiți.

„Reducerile la transportul public ne permit să reducem dependența energetică, să facilităm tranziția ecologică și, mai ales, să combatem creșterea prețurilor”, a subliniat Raquel Sánchez, care a subliniat că, de exemplu, un utilizator al abonamentului lunar nelimitat pentru șase zone Cercanías din Sevilla vor economisi până la 1.327,2 euro în 2023 datorită deciziei Guvernului de a extinde serviciul gratuit pe tot parcursul anului. Sau o familie de patru membri care achiziționează abonamentul lunar nelimitat pentru trei zone ale rețelei Sevilla, economiile sunt de 3.381,6 euro pe an.

„Sunt măsuri care ajung în buzunarele oamenilor. Din acest motiv, ne angajăm în transportul în comun cum nici un guvern nu a făcut-o vreodată și vom sprijini mereu proiecte precum cel care își începe drumul astăzi”, a amintit șeful Departamentului.

În acest sens, proiectul de extindere a liniei 3 a metroului din Sevilla se potrivește perfect cu obiectivele Strategiei de mobilitate sigură, durabilă și conectată 2030, bazată pe angajamente internaționale, precum Obiectivele de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite și Acordul de la Paris, precum și ca principii ale Pactului Verde European.

Investiții Mitma în SevillaPentru a-și încheia discursul, Raquel Sánchez a subliniat angajamentul fără echivoc al Ministerului față de dezvoltarea infrastructurilor în orașul Sevilla unde, pe lângă extinderea liniei 3 a Metroului, se lucrează la diferite proiecte de anvergură.

În acest sens, ministrul a anunțat că în curând va fi atribuită redactarea studiului informativ pentru legătura feroviară dintre Gara Santa Justa și aeroportul San Pablo.

În plus, în ceea ce privește autostrăzile, s-a referit la lucrările de extindere a Podului Centenar, care vor atenua blocajul care se generează în acest punct cheie al șoselei de centură SE-30. Lucrări care depășesc 120 de milioane de euro, mizând pe investiția deja făcută în branșamentele pentru devii de trafic.

În fine, proprietarul Mitma s-a referit la centura SE-40, pe care au fost deja dați în circulație peste 20 de kilometri, și, mai precis, la deblocarea tronsonului dintre Coria del Río și Dos Hermanas cu proiectul depus. la informarea publică ca soluție viabilă și realistă care asigură eficiența din punct de vedere tehnic, de mediu, securitate, conservare și sustenabilitate în timp.

Ministrul MITMA, Raquel Sánchez, în timpul discursului său.

Etichete: Schimbarea climei Planul național de răspuns la război Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez semnează acordul de metrou din Sevilla și subliniază rolul decisiv al Guvernului în prelungirea liniei 3