#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, și consilierul pentru cultură, Santiago Alonso, au prezentat în această dimineață programarea Teatrului Salón Cervantes pentru următorul trimestru.

La prezentare au participat câțiva dintre protagoniștii programului, precum Isabel Luna, care va cânta în spectacolul de flamenco, Vicente Ariño, director muzical al OCA, Francisco Peña, de la El Teatro del Finikito, Javier Blasco, președintele OCA. TIA, Marina Sánchez , pianistă și Gorka González, din Yllana.

Primaria a afirmat că trăind cultura în Alcalá și trăind-o toamna „Este unul dintre acele luxuri de care noi, locuitorii din Alcalá, nu ne putem lipsi, nici toți cei care ne vizitează. Venim din faptul că am savurat un aperitiv cultural cu adevărat extraordinar la Târguri, -a adăugat- cu plini practic absolut absolut în Teatro Salón Cervantes și în spectacolele Las Noches del Patio. Și acum ne confruntăm cu programarea pentru ultimul trimestru al anului, care deschide sezonul cultural și care coincide cu una dintre cele mai intense și distractive perioade ale anului din orașul nostru.”

Programarea se adresează tuturor publicului, acoperă multiple discipline artistice, muzica este foarte proeminentă cu ciclul Jazzalcalá de la Centrul Cultural Gilitos, dar există și spațiu pentru flamenco, muzică clasică sau muzică de compozitor-compozitor.

Nume mari din scena noastră vor vizita orașul, nume care sunt referințe în lumea culturii și divertismentului din țara noastră: Nuria Espert, Rafael Álvarez ‘El Brujo’, Vicky Peña, Carles Sans, Pedro Mari Sánchez, Cayetana Guillén Cuervo sau Javier. Gutierrez.

Alți protagoniști majori ai programului sunt artiști și entități locale precum Teatro del Finikito, Schola Cantorum, Teatro Independiente Alcalaíno, Formația Simfonică Complutense, Baletul Albéniz sau Orchestra Ciudad de Alcalá; Un mare artist local, dar cu proiecție națională, este Juan Carlos Librado ‘Nene’, care va reveni pe scena Cervantes de Crăciun cu spectacolul său. Alcalá mă ucide.

Consilierul pentru Cultură, Santiago Alonso, a conturat programul care începe mâine cu reprezentația lui Ismael Serrano. Pe 14 septembrie va fi rândul „El Brujo” cu spectacolul său „Los Dioses y Dios”, vineri, 22 septembrie, mai multă muzică, de data aceasta „a cappella” cu Dimensión Vocal, iar sâmbătă, 23, protagonistul va fi flamenco de Isabel Luna. Muzică din nou duminică 24 cu Carlos Grijalva, un muzician care cântă melodii cu rădăcini ecuadoriene.

De joi, 28 septembrie, Centrul Cultural Gilitos Socio a găzduit JazzAlcalá, care include Carlitos Chacal printre artiștii săi.

Luna octombrie începe la TSC duminică 1 cu spectacolul „Cei care fac curat”, zilele de 5 și 6 vor fi dedicate campaniei școlare cu spectacol al Teatrului Finikito, vineri 13 este rândul comediei. cu „Gordas” și sâmbătă, 14, muzica revine cu al XXII-lea Encuentro Coral Cervantino. Mai multă muzică vineri, 20, în acest caz pianul lui Jorge Bedoya și sâmbătă, 21, un spectacol cu ​​Gonzalo de Castro, „Bananas, Peanuts and Gone with the Wind”. Luna octombrie se încheie cu un grup local, TIA, și „Complutum Imaginado”.

Noiembrie este luna cinematografiei la Alcalá, iar concertul de deschidere al Festivalului va avea loc pe 2 și concertul de închidere pe 12. Detaliile programului Festivalului care se va desfășura la acele date vor fi anunțate în curând.

Luna continuă pe 17 și 18 cu teatru de Carles Sans, membru al Tricicle, iar duminică, 18, cu propunerea lui Yayo Cáceres „live Molière”. Dansul sosește vineri, 24, cu spectacolul „Cuerpo Nombrado”. Noiembrie se încheie cu mai mult teatru, cu un spectacol cu ​​Javier Gutiérrez, „El Traje”, programat pentru data de 26.

Pentru a încheia 2023, decembrie începe cu dansul lui Chevy Muraday și spectacolul său „Pandataria” pe 1 decembrie. În ziua 2 teatrul revine cu unul dintre marile nume ale scenei spaniole, Nuria Espert, care, în regia lui Mario Gas, joacă în „La Isla del Aire”; iar duminică al treilea dans, în acest caz flamenco, cu „Bendteries”. În weekendul următor, pe 9 și 10 decembrie, Carmelo Gómez va vizita orașul pentru a juca în „Războiul strămoșilor noștri”.

Pe 16 trupa Simfonică Complutense își va oferi Concertul de Crăciun, iar pe 17 va fi rândul Orchestrei Ciudad de Alcalá. Joi, 21 Baletul Clasic din Cuba va oferi „Spărgătorul de nuci”, iar vineri, 22, încă un dans, de data aceasta cu un grup local, Ballet Albéniz, compania lui Pepe Vento. Un spectacol muzical intitulat „Lumini, cameră, acțiune! Strad Violonistul Rebel” și pentru marți 26 o propunere de dans intitulată „Vivo Vivaldi”.

29 și 30 decembrie sunt zilele selectate pentru „Alcalá me Mata”, cu „Nene” și Borjita Mazos, iar pe 31 decembrie, ca de obicei, Concertul de Revelion a fost programat de Orchestra MDC.

Ianuarie va începe cu o propunere a lui Yllana, „Billie Green” pentru zilele 2, 3 și 4.

Biletele pentru toate spectacolele pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului și de pe www.culturalcala.es

Sursa: Nuria Espert, Rafael Álvarez „El Brujo”, Cayetana Guillén Cuervo sau Javier Gutiérrez, vor fi câțiva dintre protagoniștii no…