Rețeaua a fost lansată de Spania în cadrul celei de-a IV-a Conferințe Ibero-Americane a Miniștrilor Muncii și Ofițerilor Superiori de Securitate Socială Inițiativa a primit deja sprijinul necesar pentru a-și începe călătoria Rețeaua va permite integrarea politicilor de ocupare a forței de muncă și schimbul de bune practici ale țărilor participante Țările participante au mulțumit și felicitat Ministerul Muncii pentru inițiativă OIM s-a alăturat în calitate de observator Secretarul de stat pentru Ocuparea Forței de Muncă și Economie Socială, Joaquín Pérez Rey, a participat prin videoconferință la adunarea constitutivă a Rețelei Ibero-Americane de Servicii Publice de Ocupare (RISPE). Rețeaua este o propunere formulată de Ministerul Muncii și Economiei Sociale în cadrul celei de-a IV-a Conferințe Ibero-Americane a Miniștrilor Muncii și Ofițerilor Superiori de Securitate Socială, care s-a întrunit la Punta Cana, (Republica Dominicană) în februarie, în cadrul cadrul celui de-al XXVIII-lea Summit Ibero-American al șefilor de stat și de guvern.

Inițiativa a avut sprijinul explicit al conferinței care a adunat inițiativa în Declarația de la Punta Cana.

Pentru Pérez Rey, rețeaua RISPE „este integrată într-o viziune modernă a politicilor de ocupare care îmbină protecția socială cu mecanismele de activare, cu formarea ca element decisiv pentru a trezi capacitățile și elementele care permit câștigarea în angajabilitate și, mai presus de toate, Totul este scenariu propice pentru ca țările noastre să facă schimb de bune practici”.

Rețeaua care astăzi a fost constituită cu participarea Chile, Portugalia, Costa Rica, Cuba, Columbia, Uruguay, Brazilia, Ecuador și Spania va lucra pentru a face față provocărilor precum munca decentă, îmbunătățirea acoperirii protecției sociale, percepția salariilor adecvate. , să îmbunătățească productivitatea, formarea și să asigure șanse egale.

În sesiunea constitutivă s-a convenit admiterea Organizației Internaționale a Muncii (OIM) ca membru observator.

Țările care au participat la adunarea constituantă au mulțumit pentru contribuțiile Ministerului Muncii și au evidențiat marile perspective oferite de spațiul de colaborare al serviciilor publice de ocupare care se inaugurează astăzi.

obiectivele RISPE

Rețeaua Ibero-Americană a Serviciilor Publice de Ocupare a Forței de Muncă are provocările fundamentale de a promova cooperarea și colaborarea între Serviciile Publice de Ocupare a Forței de Muncă din statele membre, în principal în ceea ce privește politicile de ocupare a forței de muncă.

În acest fel, se va încerca să promoveze managementul și promovarea programelor de promovare a ocupării forței de muncă și plasarea șomerilor, orientarea profesională,

În plus, va lucra, de asemenea, pentru a îmbunătăți formarea profesională și formarea la locul de muncă pentru a îmbunătăți competențele de angajare a oamenilor care lucrează.

O altă axă fundamentală este și managementul prestațiilor sociale de protecție împotriva șomajului” prin șomaj ca protecție împotriva șomajului.

Pe scurt, este vorba despre „generarea unui spațiu de schimb, de guvernare a politicilor de ocupare a forței de muncă între țări care sunt legate cultural între ele pentru a avansa eficient prin politici publice de ocupare către relații de muncă bazate pe muncă decentă și pentru a contribui la speranța cetățenilor din fiecare dintre țările noastre”, a condamnat secretarul de stat pentru ocuparea forței de muncă.


Sursa: Trabajo conduce constituirea Rețelei Ibero-Americane de Servicii Publice de Ocupare a Forței de Muncă