#Spania – Într-o întâlnire susținută prin videoconferință, Luis Planas a subliniat importanța producției ucrainene, în special a cerealelor, pentru piața spaniolă. Anul trecut, importurile agroalimentare din Ucraina au crescut cu 84%, la 1.890,7 milioane de euro, printre care se remarcă porumbul, cu aproape 904 milioane de euro.

El a apreciat, de asemenea, importanța continuității Acordului Mării Negre, recent prelungit până la 18 iulie, pentru a menține exporturile atât prin aceasta, cât și prin alte canale pentru a menține funcționarea piețelor agricole.

De asemenea, au abordat unele dintre problemele viitorului Consiliu al Miniștrilor Agriculturii și Pescuitului al Uniunii Europene (UE), care va avea loc pe 30 mai, unde vor face bilanțul situației pieței produselor agroalimentare în UE și în care se va acorda o atenție deosebită impactului războiului din Ucraina. Planas i-a spus lui Solsky că „marțea viitoare, vom avea ocazia să ne salutăm personal”.

Întâlnirea ministrului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației, Luis Planas, cu ministrul Politicii Agrare și Alimentației al Ucrainei, Mykola Solsky, prin videoconferință.

Etichete: Ucraina UE Sursa: Guvernul Spaniei – Planas îi transmite ministrului Solsky solidaritatea și sprijinul Spaniei pentru funcționarea regulată a exporturilor de cereale din Ucraina