#Torrejon – • Miriam Gutiérrez părăsește boxul profesionist după ce a fost campioană mondială și campioană europeană la categoria ușoară, printre câteva titluri de campioană spaniolă amatori.

• În moștenirea sa rămâne acela că s-a confruntat cu cei mai buni doi boxeri ușori din lume, Katie Taylor și Amanda Serrano. Împotriva lui Katie Taylor, Miriam Gutiérrez a făcut istorie pentru boxul spaniol fiind primul boxer, atât la categoria masculină, cât și la cea feminină, care a concurat pentru toate cele patru centuri mondiale. La rândul ei, Amanda Serrano fusese campioană mondială la șapte greutăți diferite. În ambele lupte, Torrejonera a oferit o imagine grozavă și a ajuns să piardă la puncte, prin decizia judecătorilor.

• Tocmai, campioana mondială Amanda Serrano și-a demonstrat marea sportivitate, felicitând-o pe Miriam după această luptă pentru triumful ei și cariera impresionantă în lumea boxului și ceea ce a făcut pentru acest sport la nivel internațional. Felicitări la care s-au alăturat multe alte personalități

• Noua victorie a Miriam Gutiérrez în Campionatul Spaniol la categoria super welter în meciul său de rămas bun a avut mari repercusiuni în presa națională, dedicându-i un spațiu larg. Evidențiind, canale de televiziune precum LaSexta, programe radio cu audiență lider, cum ar fi Partidazo de La Cope și Radio Marca, precum și presa scrisă și mass-media digitală cu rapoarte despre AS, Marca și La Razón, că Miriam Gutiérrez, La Reina, a realizat totul în lumea boxului și numele ei este deja istoria acestui sport, evidențiind cariera strălucitoare a boxerului din Torrejo și felul în care a trebuit să depășească experiențele personale negative până când a devenit campioană mondială.

• Reportajul din LaSexta despre triumful lui Miriam în campionatul Spaniei poate fi văzut la următorul link: https://youtu.be/hik9sZGrvug

Pugilistul din Torrejo, Miriam Gutiérrez, și-a încheiat, vinerea trecută, cariera de box profesionist în cel mai bun mod posibil, câștigând campionatul Spaniol la categoria super welter. Lupta a avut loc la Casino Gran Madrid din Torrelodones și Gutiérrez a învins-o la puncte pe Patricia Martín, prin decizia unanimă a judecătorilor. Miriam a avut sprijinul a sute de Torrejoneros, inclusiv mai mulți manageri și antrenori de la sălile de sport ale orașului, precum și primarul, Ignacio Vázquez, și membri ai guvernului local, care au venit să-și vadă rămas bun în direct. La seară au participat și alți profesioniști ai boxului din țara noastră și figuri celebre precum Roberto Leal, José Yélamo, El Chojín, Costa, Ángel Gaitán, Alfredo Duro.

Torrejón de Ardoz, 23 mai 2023. Miriam Gutiérrez părăsește boxul profesionist după ce a fost campioană mondială interimară și campioană europeană la categoria ușoară, printre mai multe titluri de campioană spaniolă de amatori.

În plus, moștenirea sa rămâne în fața celor mai buni doi boxeri ușori din lume, Katie Taylor și Amanda Serrano. Împotriva lui Katie Taylor, Miriam Gutiérrez a făcut istorie pentru boxul spaniol fiind primul pugilist, atât la categoria masculină, cât și la cea feminină, care a concurat pentru toate cele patru centuri mondiale. La rândul ei, Amanda Serrano fusese campioană mondială la șapte greutăți diferite. În ambele meciuri, jucătorul de la Torrejon a oferit o imagine grozavă și a ajuns să piardă la puncte, prin decizie a arbitrilor.

Tocmai, campioana mondială Amanda Serrano și-a demonstrat marea sportivitate, felicitând-o pe Miriam după această luptă pentru triumful ei și cariera ei impresionantă în lumea boxului și ceea ce a făcut pentru acest sport la nivel internațional. Felicitări la care s-au alăturat multe alte personalități.

Noua victorie a lui Miriam Gutiérrez în Campionatul Spaniol Super Welter în meciul său de rămas bun a avut un mare impact în presa națională, dedicându-i un spațiu larg. Evidențiind, canale de televiziune precum LaSexta, programe radio cu audiență lider, cum ar fi Partidazo de La Cope și Radio Marca, precum și presa scrisă și mass-media digitală cu rapoarte despre AS, Marca și La Razón, că Miriam Gutiérrez, La Reina, a realizat totul în lumea boxului și numele ei este deja istoria acestui sport, evidențiind cariera strălucitoare a boxerului din Torrejo și modul în care a trebuit să depășească experiențele personale negative pentru a deveni campioană mondială.

Reportajul din LaSexta despre triumful lui Miriam în campionatul Spaniei poate fi văzut la următorul link: https://youtu.be/hik9sZGrvug

Sursa: Torrejonera, Miriam Gutiérrez, se retrage din box, câștigând campionatul spaniol la categoria super welter