#Torrejon – • Pictura murală, realizată în format comic de autorul local David Alonso, cunoscut sub numele de Alon, este situată pe pereții curții care oferă acces la Biblioteca Centrală Federico García Lorca

• Este „Lorca”, o uriașă pictură murală de 131 de metri pătrați, în format comic, care trece în revistă istoria lui Federico García Lorca, pe lângă cele mai reprezentative lucrări ale sale, și care servește drept poartă de intrare către Biblioteca Centrală din Torrejona.
Biblioteca Centrală Federico García Lorca prezintă o nouă pictură murală a artistului Torrejon, Alon (David Alonso). Este vorba despre „Lorca”, o uriașă lucrare de 131 de metri pătrați, în format comic, care trece în revistă istoria acestui poet universal precum și operele sale cele mai reprezentative, făcând cunoscută în același timp noua Bibliotecă de Benzi desenate Torrejón aflată în această bibliotecă.

Torrejón de Ardoz, 22 mai 2023. În acest fel, copilăria sa în Granada rurală, influența maternă asupra educației sale și a vocației sale inițiale pentru muzică și întâlnirea cu Manuel de Falla, în capitala Granada, care l-a infectat, sunt reprezentat.dragostea lui pentru folclor şi popular. De asemenea, participarea sa ca invitat la Rinconcillo și importanța intrării sale în Reședința Studențească din Madrid și coincidența sa cu artiști de talia lui Dalí, Buñuel și Machado.

De asemenea, reflectă etapa sa de călătorie internațională la New York, ca inspirație pentru opera sa poetică, și cea de neobosit călător național ca director al La Barraca, demonstrându-și pasiunea pentru scenă nu numai în aspectul creativ, ci și în diseminarea teatrului clasic. printre sat. Ultima vignetă se încheie cu crima și moartea prematură a poetului și cele mai relevante lucrări ale sale sunt reprezentate pe ultimul perete, două culegeri de poezii și două piese de teatru.

Sursa: Biblioteca Centrală Federico García Lorca prezintă o nouă pictură murală mare, realizată de artistul Torrejon, Alon, în omagiu adus acestui poet…