#Spania – Acordul presupune o creștere a personalului pentru consolidarea Serviciului Public de Justiție, cu 100 de posturi noi în 2023 și încă 100 în 2024. Aceste posturi se alătură altor 200 deja aprobate pentru fiecare dintre aceste exerciții. În total, așadar, vor fi 300 de locuri în 2023 și alte 300 în 2024.

În plus, are în vedere ca asociațiile și Ministerele Justiției și Finanțelor și Funcției Publice să stabilească un nou cadru de relații, caracterizat de dialog continuu.

Cu acest obiectiv se vor constitui grupuri de lucru permanente, precum și o comisie de monitorizare a acordului, la care vor participa asociațiile semnatare, și în cadrul căreia vor apărea eventualele îndoieli și interpretări care pot apărea din aplicarea practică a acordului semnat astăzi în valabilitatea acestuia. perioadă.

În ceea ce privește Comitetul de Remunerare, acesta va fi convocat anual pentru a evalua evoluția și aplicarea acordurilor încheiate, ținând cont de disponibilitatea bugetară și de activitatea desfășurată de diferitele grupuri.

Secretarul de stat pentru Justiție, Tontxu Rodríguez, și secretarul de stat pentru funcție publică, Lidia Sánchez Milán, în timpul semnării acordului.

Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul și asociațiile judiciare și de procurori semnează un acord pentru îmbunătățirea Serviciului Public de Justiție