#Torrejon – • Evenimentul a avut loc vinerea trecută în Sala de Adunări a Casei de Cultură de pe Strada Londrei și a fost prezent și primarul, Alejandro Navarro Prieto.

• Au fost și trei premii secunde locale de 600 de euro fiecare, care i-au revenit Javier Moreno Nieto, pentru „Abuela TicToker”; Miguel Ángel Márquez Guerrero, cu „The Wall” și Boris Reimar Alcala, pentru „Chromatic Interactions”. Câștigătorii au primit și o sculptură a renumitului autor local, José Luis Fernández, un design original creat exclusiv pentru aceste premii.

• În plus, au fost două mențiuni de onoare, fără sumă financiară, care au revenit lui Juan Ramón Luque Avalos, pentru „Siglos de historia” și Isabel María Alvarez Fernández, pentru lucrarea „Viaje a Portugal”, care a primit o diplomă de acreditare.

• Juriul a fost alcătuit din oameni de prestigiu recunoscut și din cele 34 de creații prezentate a realizat o selecție de lucrări care vor fi expuse în Sala Municipală de Expoziții a Casei de Cultură de pe strada Londra până pe data de 12 noiembrie viitoare, în cursul lunii la Sâmbătă de la 11:00 la 14:00 și de la 18:00 la 21:00 și duminica de la 11:00 la 14:00.
Vinerea trecută, 27 octombrie, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor pentru IV Concurs Local de Pictură Torrejón de Ardoz, inițiativă care a luat naștere cu scopul de a încuraja și promova artiștii locali din oraș și la care au participat 34 de creații. Concursul a fost dotat cu un singur premiu de 1.200 de euro care i-a revenit Belén Terrón Sánchez, cu lucrarea „Playground” și trei premii secunde locale de 600 de euro fiecare care i-au revenit Javier Moreno Nieto, pentru „Abuela TicToker”; Miguel Ángel Márquez Guerrero, cu „The Wall” și Boris Reimar Alcala, pentru „Chromatic Interactions”. Câștigătorii au primit și o sculptură a renumitului autor local, José Luis Fernández, un design original creat exclusiv pentru aceste premii. Evenimentul a avut loc în Sala de Adunări a Casei de Cultură de pe Strada Londrei și a fost prezenți primarul, Alejandro Navarro Prieto, și consilierul pentru Cultură, José Antonio Moreno.

Torrejón de Ardoz, 30 octombrie 2023. Artiștii spanioli sau străini cu vârsta de peste 18 ani care au fost rezidenți în Torrejón au putut participa la acest Concurs. Lucrările au putut fi prezentate doar de proprii autori. Tehnica, stilul și tematica au fost libere și pe lângă calitatea lucrărilor, trebuie să evidențiem originalitatea și varietatea tehnicilor de pictură, care au variat de la ulei la acrilic, acuarelă, ilustrație digitală, desen realizat cu markere. , colaj. , pastel, pe tabla de otel ruginita cu pensula, printre altele.

Juriul a fost format din oameni de prestigiu recunoscut și dintre cele 34 de creații prezentate a realizat o selecție de lucrări care vor fi expuse în Sala Municipală de Expoziții a Casei de Cultură de pe strada Londra până pe 12 noiembrie, în programul de lucru. De luni până sâmbătă de la 11:00 la 14:00 și de la 18:00 la 21:00 și duminica de la 11:00 la 14:00.

„Am lansat din nou acest concurs de pictură pentru că este o disciplină care are mulți adepți în orașul nostru și, în acest fel, promovăm și facem cunoscute creațiile Torrejoneros”, a spus primarul, Alejandro Navarro Prieto.

La rândul său, consilierul pentru Cultură, José Antonio Moreno, a subliniat „numărul mare de pictori din orașul nostru, prestigiul lor recunoscut pe scena artistică regională și națională și implicarea artiștilor locali în Cultură”. În plus, primarul i-a felicitat pe câștigători și le-a mulțumit „tuturor celor care ați participat la această nouă ediție”.

Sursa: Au fost acordate premiile celui de-al IV-lea Concurs de Pictură Locală din Torrejón de Ardoz, la care au participat 34 de artiști și al căror singur…