Primarul oraşului Coslada, Ángel Viveros, şi consilierul pentru Educaţie, Pilar Mondéjar, au prezentat, recent, programul de deschidere a centrelor şcolare „Coslada Juega en Navidad” (Coslada se joacă de Crăciun), în cadrul căruia se oferă în acest an 400 de locuri, distribuite în treisprezece şcoli.

„Coslada Juega” este un program al Consiliului pentru Educaţie şi Noi Tehnologii care se desfăşoară prin convenţie cu Consiliul pentru Educaţie al Comunităţii Madrid, în cadrul Planului Local de Extindere şi Îmbunătăţire a Serviciilor Educative.

Primarul cosladean, Ángel Viveros, a subliniat faptul că programul “Coslada Juega urmăreşte concilierea vieţii profesionale cu cea de familie pentru locuitorii Cosladei, pentru că reprezintă o alternativă de petrecere a timpului liber în timpul vacanţei şcolare, şi presupune o soluţie pentru părinţii care trebuie să muncească în aceste zile”.

Precum a precizat detaliat consilierul pentru Educatie al Primariei din Coslada, Pilar Mondéjar, “în cadrul acestui program se desfăşoară activităţi care ocupă în mod pozitiv, creativ şi bogat timpul liber al copiilor din grădiniţe şi din cursul primar, în timpul zilelor de vacanţă şi de liber şcolar, oferind o alternativă de petrecere a timpului liber care împleteşte învăţarea cu jocul”.

In cadrul „Coslada Juega en Navidad” se vor desfăşura ateliere de pregătire a Crăciunului, jocuri în aer liber, activităţi sportive şi presportive, video-foruri, jocuri de orientare, activităţi legate de mediul înconjurător şi altele.

Şcolile Torres Quevedo si San Pablo mai beneficiază şi de serviciul de masă de prânz şi primire a copiilor de la ora 7 dimineaţa. Pretul activităţilor este cuprins între 16 şi 66 euro dacă se doreşte serviciul de primire, mic dejun şi masă de prânz. În aceeaşi perioadă a anului 2009, la aceste activităţi au participat mai mult de 150 de copii în luna decembrie şi alţi 150 copii în luna ianuarie.