#Madrid –

Peste 40 de spitale publice fac parte din Rețeaua de Sănătate CSR

Spitalul de Maternitate și Copil Gregorio Marañón, un centru public din Comunitatea Madrid, a găzduit o conferință care a reunit peste 40 de profesioniști în responsabilitate socială din spitalele publice care alcătuiesc Rețeaua de Sănătate a Responsabilității Sociale (SR) și Durabilitatea Spaniei. . Întâlnirea a servit la evaluarea progresului înregistrat în Rețea și a posibilității de a se constitui ca societate științifică, pe lângă prezentarea noilor spitale care i-au aderat. Ziua a fost inaugurată de directorul general adjunct al calității asistenței medicale al Ministerului Sănătății din Comunitatea Madrid, Alberto Pardo Hernández.

Rețeaua de sănătate pentru responsabilitate socială și sustenabilitate este un grup non-profit, format din profesioniști din peste 40 de spitale publice spaniole, al cărui scop este să implementeze politici în sector care oferă beneficii în aspectele de mediu, sociale și de guvernare.

Directorul general al Spitalului Gregorio Marañón, Sonia García de San José, a subliniat în discursul său că „suntem un centru de sănătate care se angajează în medicina avansată de excelență, dar care nu uită că trebuie să combinăm progresul cu apărarea valorilor ​că Ei fac, de asemenea, parte din identitatea noastră. Ne dorim să fim un spital în fruntea asistenței medicale, dar o asistență medicală durabilă, respectuoasă cu mediul și cu oamenii, accesibil tuturor, deschis, apropiat și uman.”

„Responsabilitatea socială în sectorul sănătății înseamnă valoare împărtășită și implică sustenabilitatea sistemului”, a spus președintele entității, Ana María Díaz-Oliver, care a făcut un bilanț al managementului Rețelei în ultimul an și a explicat perspectivele acesteia. viitor.

Federico Mayor Zaragoza, fost președinte al UNESCO, președinte al Culturii pentru Pace și președinte al Asociației Spaniole pentru Avansarea Științei, a fost responsabil de închiderea evenimentului, în care a apreciat vizibilitatea pe care conferințele o oferă astfel acțiunilor privind responsabilitatea socială. . „Este important ca organizațiile să aibă oameni cu profilul necesar pentru a putea promova toate aceste politici și strategii”, a afirmat el.

La eveniment au mai participat și directorul de resurse umane și vicepreședintele rețelei, Javier Fernández Nistal, șeful departamentului de sănătate #PorElClima al ECODES, Javier Monterde Serrano și directorul adjunct de îngrijire al Spitalului Gregorio Marañón și președintele CSR. Comisia, Marta Sánchez-Celaya. În plus, managerii din spitalele din Insulele Baleare, Andaluzia și Catalonia au prezentat diferite experiențe, proiecte și programe de SR și sustenabilitate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Gregorio Marañón devine locul de dezbatere privind responsabilitatea socială în sectorul sănătății