#Madrid –

Comunitatea Madrid lansează programul Comercios con Solera, un plan de sprijin specific pentru unitățile comerciale și hoteliere cu o vechime de peste 50 de ani pentru a promova și favoriza acest tip de afaceri devenit un semn distinctiv al regiunii. Aproape 1.500 de IMM-uri sunt așteptate să beneficieze de această inițiativă care include, printre alte măsuri, prioritate la accesarea ajutoarelor pe care administrația regională le va convoca în viitorul apropiat pentru modernizarea activităților lor, eliminarea obstacolelor de reglementare și reduceri de taxe.

Așa a avansat astăzi ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Rocío Albert, în cadrul vizitei la patiserie Estulo firmă de familie creată la Madrid în 1950 care a devenit un reper, având în vedere un atelier în care se fabrică tot felul de produse de panificație și patiserie fără gluten.

„Este un exemplu al efortului pe care companiile tradiționale trebuie să-l depună pentru a se adapta la noile provocări. Din Comunitatea Madrid dorim să punem în valoare acest spirit inovator și să-i sprijinim cu noi măsuri care să îi ajute să devină realitate noi proiecte, noi investiții, să continue să avanseze și să fie mai competitivi”, a punctat consilierul.

În acest scop, guvernul regional a modificat recent bazele de reglementare a ajutorului pentru modernizarea și digitalizarea IMM-urilor comerciale și artizanale, astfel încât cele care au peste 50 de ani să poată obține un punctaj mai mare. Acestea sunt subvenții pentru a face investiții atât în ​​unități, cât și în mașini sau măsuri de eficiență energetică, printre altele.

Eficientizarea procedurilor administrative

Programul Afaceri cu tradiție De asemenea, include acțiuni specifice pentru eliminarea oricărui tip de reglementare care împiedică activitatea acestor profesioniști, cum ar fi eliminarea autorizațiilor de planificare pentru toate unitățile hoteliere și restaurante, înlocuirea acestora cu o declarație responsabilă, așa cum a fost deja cazul în afaceri de 10 ani. ani.ani.

„Este vorba de a ajuta afacerile care fac deja parte din cartierul nostru, care au petrecut decenii luptă să-și mențină activitatea, având grijă de clienții lor și știm că de multe ori se confruntă cu obstacole care încetinesc și împiedică implementarea noilor idei care permiteți-le să fie mai competitive”, a insistat Albert.

În plus, în domeniul fiscal, administrația regională lucrează, în colaborare cu primăriile, la studierea reducerilor atât la impozitele municipale, cât și la cele regionale, precum IBI (Impozitul pe Imobile), Transferurile de Active și Actele Juridice Documentare și taxele plătite. pentru activitățile dvs.

Aproape un milion de euro pentru 80 de IMM-uri din sectorul patiseriei

Comunitatea Madrid dispune din 2016 de o linie de ajutor pentru companiile comerciale mici și mijlocii, care vizează finanțarea proiectelor de investiții în unități. Din totalul firmelor beneficiate (772), 80 aparțin sectorului de patiserie, în valoare de 969.208,11 euro, care au fost folosite pentru reformarea și îmbunătățirea echipamentelor și tehnologiei acestora. În regiune, există peste 3.100 de magazine cu aceste caracteristici care angajează aproape 8.850 de oameni.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid lansează programul Comercios con Solera de care vor beneficia 1.500 de afaceri tradiționale