Reprezentantii serviciilor sociale din Primaria Toledo au decis saptamana trecuta organizarea in prima zi de marti a fiecarei luni, a unor proteste impotriva violentelor in familie. „Luna trecuta 7 femei si-au pierdut viata in mainile sotilor ori partenerilor lor, fapt care nu poate fi tolerat in societatea in care traim”, au declarat reprezentantii Serviciilor Sociale din Toledo.

Astfel ca, in data de 7 iunie a avut loc primul protest impotriva violentei in familie, la care au participat membrii Consiliului Local pentru Egalitate din Toledo. Manifestatia a avut loc in imediata vecinatate a pietei de marti, loc care este frecventat de o foarte mare parte a populatiei autohtone. Iar obiectivul a fost unul singur: acela de a deveni foarte vizibila aceasta actiune de protest, la care sa se poata alatura si cetatenii indignati de acest tip de comportament barbar.

In fruntea manifestantilor s-a aflat chiar consilierul local pe probleme de egalitate, Ana Saavedra care a declarat ca „a fost aleasa piata de marti ca loc de desfasurare a protestului pentru ca vrem sa fim vizibili pentru toti acei barbati si femei care vor sa se uneasca eforturilor noastre impotriva violentei in familie, pentru ca daca nu se uneste efortul tuturor, nu vom putea eradica acest rau”. Consilierul a mai amintit faptul ca in Toledo s-a lucrat foarte mult cu tinerii si adolscentii pentru constientizarea si educarea lor in adevaratele valori si impotriva acestui tip de violenta, dar ca inca raman foarte multe de facut in acest domeniu.