Zeci de mii de persoane si-au aratat indignarea fata de politicile anticriza din Spania la un an de la miscarea indignatilor. Intr-o atmosfera pasnica si cu lozinci impotriva politicii guvernului, indignatii de la 15M s-au manifestat sambata, in 80 de orase din Spania.

Indignatii din Spania, au vrut sa arate ca dupa un an de la aparitia miscarii, indignarea fata de politica anticriza este tot si mai mare. Zeci de mii de oameni s-au manifestat pasnic la Madrid, Barcelona, Sevilla si in alte orase, intr-o atmosfera festiva. Protestele au fost ca si acum un an fata de austeritate si fata de puterea lumii financiare asupra politicii.

Lozincile au fost adresate guvernului, bancilor, bisericii si chiar si casei regale. „Nu suntem datoria voastra”, „Mai multi elefanti si mai putini guvernanti” sau „Stinge televizorul si aprinde-ti mintea” sunt cateva dintre sloganurile strigate de mii de oameni in toata Spania.

VIDEO: Puerta del Sol vazuta din elicopter in timpul manifestatiei indignatilor

La Madrid, Puerta del Sol a redevenit pentru putin timp piata indignatilor. Inconjurati de politie, peste 30 de mii de oameni, potrivit autoritatilor,  au ocupat centrul capitalei spaniole ca sa-si arate indignarea fata de politica anticriza a guvernului.

La miezul noptii, indignatii au lansat un „strigat mut” ridicand mainile in sus, sfidand prezenta politiei si faptul ca manifestatia trebuia finalizata la 10 seara.

Manifestantii au incercat sa instaleze cateva corturi in Puerta del Sol, pe timpul discutiilor, insa politia le-a demontat odata cu evacuarea in forta a pietei la 5 dimineata. Indignatii au anuntat ca in zilele urmatoare vor avea loc noi manifestatii.